30 bøker jeg vil lese

Så mange bøker, så lite tid. Men en plass må man jo starte. Her er den lista jeg tar en titt på når jeg legger inn bestillinger på biblioteket, snubler innom en bokhandel eller bare lurer på hvilken bok jeg skal starte på som neste. Akkurat nå har jeg en pen liten bunke fantasybøker liggende på nattbordet. Da jeg var yngre var det stort sett det jeg leste. Nå er det så lenge siden sist at jeg tenkte det var på tide å dukke ned i helt nye univers igjen. Bare synd det er så langt mellom de virkelig gode bøkene jeg enda ikke har lest og som ikke er del av eviglange serier. I fare for å måtte føye på enda flere bøker på lista: Gi lyd om dere har lest noen andre jeg burde gi en sjanse!

Kristine Graneng

Klassikere

⭐︎ Fluenes Herre – William Golding
⭐︎ Den hemmelige hagen – Frances Hodgson Burnett
⭐︎ Den gamle mannen og havet – Ernest Hemingway
⭐︎ Moby Dick – Herman Melville
⭐︎ Kristin Lavransdatter – Sigrid Undset

Norske forfattere

⭐︎ Fugletribunalet – Agnes Ravatn
⭐︎ Norsk sokkel – Heidi Linde
⭐︎ Du er så lys – Tore Renberg
⭐︎ Gymnasleder Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land – Dag Solstad
⭐︎ Innsirkling – Carl Frode Tiller
⭐︎ Om våren – Karl Ove Knausgård
⭐︎ Kabalmysteriet – Jostein Gaarder

Fantasy

⭐︎ Odinsbarn – Siri Pettersen
⭐︎ Rubinrot – Kerstin Gier
⭐︎ Vindeltorn – Tone Almhjell
⭐︎ The mists of Avalon – Marion Zimmer Bradley
⭐︎ Havet i enden av veien – Neil Gaiman
⭐︎ Trollvinter – Tove Jansson
⭐︎ The Bad Beginning – Lemony Snicket

Andre romaner

⭐︎ The Goldfinch – Donna Tarrt
⭐︎ IQ84 – Haruki Murakami
⭐︎ All the light we cannot see – Anthony Doerr
⭐︎ Go set a watchman – Harper Lee

Sakprosa

⭐︎ To søstre – Åsne Seierstad
⭐︎ Europeere – Simen Ekern
⭐︎ Om å skrive – Hans Olav Brenner
⭐︎ En av oss – Åsne Seierstad
⭐︎ The end of history and the last man – Francis Fukuyama
⭐︎ Den tapte krigen: Norge i Afghanistan – Fredrik Græsvik
⭐︎ 60 damer du skulle ha møtt – Marta Breen


Kategorier:

5 kommentarer til “30 bøker jeg vil lese”

  1. For en fin liste! Odinsbarn overrakset meg veldig. Har hatt noen dårlige erfaringer med norsk fantasy, men denne likte jeg så godt.

  2. 60 damer du skulle ha møtt av Marta Breen syntes jeg var veldig god altså! Er også glad i Stillitsen og 1Q84.

    Selv driver jeg på den siste boken i Napoli-serien av Elena Ferrante nå, og der synes jeg alle bøkene er veldig gode! Sidene bare flyr av sted og man blir helt oppslukt!

  3. 60 damer du skulle ha møtt står øverst på ønskelisten min og INGEN har kjøpt den til meg enda.. Kanskje til bursdagen om et par uker? Hehe. Men jeg syns du burde få inn noe Allende og Marquez inn hehe, men det er bare fordi det er mine favoritter :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.