Follow:
Bøker, Film og tv

All was well

Harry Potter and the Deathly Hallows, del 2. Slutten på et eventyr som har vart i ganske mange år… Dere forventer dere kanskje et sentimentalt innlegg om hvordan dette er slutten på barndommen også, men tapet var nok ikke så stort for nittenårige Kristine som det hadde vært for elleveårige Kristine (som ellers var travelt opptatt med å være rektor på Hermine Granengs Galtvort). Det er nesten litt trist å si det, men jeg felte ikke en eneste tåre da jeg så filmen på onsdag.

Likevel må jeg si at jeg storkoste meg! De viktigste scenene var med, og stemningen var helt perfekt! Magisk, morsomt, men samtidig var det akkurat skummelt nok hele tiden! I motsetning fra del en, som jeg nesten syntes ble kjedelig i lengden, var denne filmen spennende hele tiden. Og selv om jeg ikke gråt verken da noen døde eller filmen var slutt, satt jeg med en liten klump i halsen.

Da jeg så filmen på onsdag, husket jeg omtrent ingenting fra del en, og selvsagt har jeg glemt nesten alt fra del to allerede. Jeg tenkte å skrive litt om det jeg bet meg mest merke i, men det ble ikke så altfor mye… Noe kom jeg heldigvis på, og i respekt for de (tullingene) som ikke har sett filmen enda, setter jeg det i spoiler-tag:

[spoiler]

 • Jeg syntes McGonnagal var helt genial i denne filmen, særlig “I’ve always wanted to use that spell” og kommentaren til Seamus!
 • Jeg syntes scenene med Snape, Lilly og Petunia var kjempefine!
 • Jeg var så glad for at de var påkledd i King’s Cross-scenen… det kunne ha blitt veldig rart.
 • Draco Malfoy er temmelig nice i filmen!
 • Foreldrene i epilogen/avslutningsscenen… HAHAHA! Fail! Men ungene var søte og Ron var fabelaktig, haha!
  [/spoiler]

Har dere sett filmen? Hva syntes dere? 

Share on
Previous Post Next Post

Se også

8 Comments

 • Reply Fanastic Frida

  Åååh, McGonnagal var superäwësömë! Men så har jeg alltid klappet litt i hendene av henne. (Inni meg, altså. Fatter ikke helt hvorfor folk klapper høyt i hendene midt i en kinofilm. Men uansett.)

  Selv så grein jeg bøttevis av Snape, men det er nok bare fordi jeg liker karakteren .og. skuespilleren godt. Og angående epilogen: Hallo, gi meg Hermines gener. For der eldes man virkelig ikke hardt på et og et halvt tiår, haha. Og Ron med ølmage? Owww, gjorde litt vondt.

  July 17, 2011 at 22:34
 • Reply Hilde

  Jeg gråt. Hele tiden. Fra åpningen til slutten. Men jeg var ikke særlig klar for å se filmen i utgangspunktet og hadde ikke forberedt meg i hele tatt. Uff, det var fælt.

  July 17, 2011 at 23:11
 • Reply susanne reselli

  jeg felte tårer og tenkte at jeg begynner å bli gammel nå som harry potter er ferdig. det har jo alltid vært der, så lenge jeg kan huske så har harry potter og resten av gjengen vært der. det var noe jeg vokste opp med. jeg gikk inn på kinoen og så filmen uten å ha sett del en og følte meg skikkelig bad ass (kødda), så jeg sleit litt med å komme inn i det i starten, men skjønte ting etterhvert da. syns den var bra, men gråt aldri av selve filmen. tankene mine løp vilt rundt i hodet mitt. ble litt fnising innimellom òg.
  så må det legges til at daniel radcliffe ikke var vond for øynene heller, hehe :D

  July 17, 2011 at 23:53
 • Reply Anna Marita

  ååh, den var så braa! haha, “I’ve always wanted to use that spell” <3

  July 18, 2011 at 12:45
 • Reply Stine A.

  Jeg begynte å gråte, hehe. Ikke fordi det var siste, fordi.. det er lenge siden jeg var ordentlig interessert i HP, men jeg synes det var så trist med Slur. Jeg husket jo nesten ingenting fra boka. Men jeg syntes så synd på han.

  July 18, 2011 at 20:04
 • Reply Karoline

  Ble nok et par fuktige øyne pga Slur og Fred, men jeg var nok ikke like ille som mange i salen! Hahah, flere snufset og hulket på alle de stille punktene, så måtte humre litt for meg selv :)
  Er veldig fornøyd med filmen!

  July 19, 2011 at 09:53
 • Reply ANTON - målet att bli fotograf

  fina bilder i din header! :)

  July 19, 2011 at 12:53
 • Reply Randi

  Jeg håper den står til forventningene. Jeg er superpirkete på mange detaljer som jeg føler skal være med og hater at de forandrer ting. Skal se filmen neste uke, rart å tenke på at det faktisk er slutten.

  July 19, 2011 at 23:33
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.