Follow:
Bøker

Animal Farm & Looking for Alaska

Finnes ikke en bedre tid til å lese bøker på enn om sommeren, så da leser jeg så mye jeg kan innimellom jobb og alt annet som skjer for tiden. Her kommer omtale av et par bøker jeg har lest den siste tiden, før jeg kaster meg over noen nye!

Jeg har en del klassikere på lista over bøker jeg ønsker å lese, og Animal Farm av George Orwell var en av dem. Det er en allegori på den russiske revolusjon, og handler om en revolusjon på en gård der dyrene jager bort bonden og tar over selv. Veldig fin bok for ei som leser alt for mye barnebøker og helst burde lese noe med litt mer… viktig. Ikke det at barnebøker ikke er viktige, altså.

Looking for Alaska av John Green er en ganske annen type bok. Boka handler om Miles som gjerne vil oppleve noe nytt og spennende og som derfor begynner på internatskole langt hjemmefra. Han er helt oppslukt av det siste folk har sagt før de døde, og når han kommer til skolen blir han også helt oppslukt av ei jente som heter Alaska. Jeg synes dette er ei bok som fort kunne blitt ei sånn standard “drar hjemmefra og roter seg borti mye trøbbel men det går bra”-bok, men den har en del fine detaljer og uventede vrier som gjør at jeg liker den.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

7 Comments

 • Reply Caroline

  Gleder meg til å lese Orwell nå.

  July 11, 2012 at 17:04
 • Reply Astri

  Yay for John Green! Du må lese de andre bøkene han har skrevet også, Kristine! Jeg har de fleste bøkene, så om du vil kan du låne de av meg :-) De er perfekte sommerbøker :-) Kanskje spesielt Papertowns :-)

  July 11, 2012 at 18:34
  • Reply Kristine

   Takk for tilbudet! Har ganske mange andre bøker jeg må lese først, bare. Håper de passer resten av året og! :P

   July 13, 2012 at 07:40
 • Reply Mette

  Kjekt med litt bokanbefalinger, det trenger jeg! Har lenge hatt lyst å lese Looking for Alaska, så skal slenge den med i handlekurven neste gang jeg bestiller bøker! :)

  July 11, 2012 at 19:01
 • Reply Christine

  Jeg har ikke kommet så langt som til Orwell enda. Prøver å lese litt viktige bøker innimellom så jeg kommer meg nok dit etterhvert :)

  July 12, 2012 at 00:09
 • Reply Marthe

  Jeg hadde Animal farm på DVD da jeg var mindre. Det var en av favoritt filmene mine (sikkert fordi den handlet om dyr som kunne snakke) og jeg har sett den minst 20 ganger :) Bøker, derimot, har aldri vært helt min ting. Jeg har ikke evnen til å kose meg med ei bok. Som regel blir det bare kluss og jeg må bruke alt for lang tid på å lese sidene om igjen for å få med meg det som faktisk skjer. Ord som er satt sammen i setninger for å fortelle en handling blir bare til ord som står alene, en etter en, uten noe mer mening enn ord som står på en handleliste. Ehehe, jeg la nettopp merke til at denne kommentaren får meg til å virke dummere enn det jeg egentlig er…

  July 12, 2012 at 19:58
 • Reply Ingvild

  Jeg føler meg skikkelig fæl nå, men jeg avbrøt den ca halvveis fordi den var så….kjedelig? Eller..uoriginal, heller. Det var liksom ikke noe jeg aldri hadde lest om før. Og språket var forsåvidt kult, men det blitt “for” kult, litt too much, synes jeg. Hadde dessuten skyhøye forventninger til den, så da ble jeg vel litt skuffet da. Kanskje jeg tar den fram igjen snart og prøver på nytt? :-D

  (Elsket The fault in our stars da!!)

  July 27, 2014 at 09:12
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.