Follow:
Bøker

Animal Farm & Looking for Alaska

Finnes ikke en bedre tid til å lese bøker på enn om sommeren, så da leser jeg så mye jeg kan innimellom jobb og alt annet som skjer for tiden. Her kommer omtale av et par bøker jeg har lest den siste tiden, før jeg kaster meg over noen nye!

Jeg har en del klassikere på lista over bøker jeg ønsker å lese, og Animal Farm av George Orwell var en av dem. Det er en allegori på den russiske revolusjon, og handler om en revolusjon på en gård der dyrene jager bort bonden og tar over selv. Veldig fin bok for ei som leser alt for mye barnebøker og helst burde lese noe med litt mer… viktig. Ikke det at barnebøker ikke er viktige, altså.

Looking for Alaska av John Green er en ganske annen type bok. Boka handler om Miles som gjerne vil oppleve noe nytt og spennende og som derfor begynner på internatskole langt hjemmefra. Han er helt oppslukt av det siste folk har sagt før de døde, og når han kommer til skolen blir han også helt oppslukt av ei jente som heter Alaska. Jeg synes dette er ei bok som fort kunne blitt ei sånn standard “drar hjemmefra og roter seg borti mye trøbbel men det går bra”-bok, men den har en del fine detaljer og uventede vrier som gjør at jeg liker den.

Share on
Previous Post Next Post

Se også