Follow:
Bøker

Ark Angel – Anthony Horowitz

Alex Rider har blitt skutt av en snikskytter og blir sendt på sykehus. Ved noe som kan virke som en tilfeldighet havner Alex Rider i naborommet til Paul Denver, sønnen til en av verdens rikeste menn. Paul er en gutt med få venner, men i løpet av tiden de tilbringer på sykehuset, blir de to guttene kjent. 
   Alex har nettopp begynt å komme seg da sykehuset en natt får besøk av fire menn. De har kommet for å kidnappe Paul Denver, og i et vilt forsøk på å redde den nye vennen er det Alex som ender opp med å bli kidnappet.
   Dette er starten på et nytt oppdrag som har en større rekkevidde enn noe Alex har vært med på før. Paul Denvers far er nemlig i ferd med å bygge et hotell – som skal gå i bane rundt jorda. Uheldigvis truer øko-terroristorganisasjonen Force Three disse planene. Kommer Alex til å stoppe dem eller vil han bestemme seg for at han har fått nok av spionlivet?

Vi er tilbake der vi startet. Ark Angel er en renspikket spenningshistorie: om enn litt mangelfull på andre områder, så i hvert fall spennende. Det er lite rom for annet enn dette oppdraget. Jeg skjønner godt – og er kanskje enig i – at det er dette som bør være hovedkonflikten i spionromaner, men det bør helst være noe annet i tillegg. Noe som får meg til å tenke i stedet for å irritere meg over at historien er så platt.
   Alex har det så travelt som spion at han ikke får tid til å leve. Det er ganske ille. Det er så godt som ingen ordentlige personer i denne boken – alle har falt fra etter hvert. Jeg savner litt kontinuitet i serien. Det er ikke nok at hovedpersonen er den samme, og at plottet bygger på den samme malen.

For å være litt positiv, så var den i hvert fall ganske spennende! Jeg skulle bare ønske at den kunne vært, i hvert fall litt, original i tillegg.

Terningkast:

Share on
Previous Post Next Post

Se også

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.