Follow:
Bøker, Film og tv

Blekkhjerte

Boka Blekkhjerte er skrevet av den tyske forfatteren Cornelia Funke og handler om 12-årige Meggie. Meggie bor alene sammen med faren siden moren forsvant da hun var liten. Hun er veldig glad i å lese og synes det er rart at faren ikke vil lese høyt for henne.

Så en dag banker en fremmed mann på døren. Han advarer dem mot en mann kalt Capricorn som vil komme for å ta dem, og de flykter til Meggies tante på landet. Ganske snart viser det seg at de ikke slipper unna så lett! De blir dratt lenger og lenger inn i et eventyr, samtidig som trådene fra faren til Meggies fortid blir nøstet opp. Det viser seg nemlig at faren hennes kan få liv i personene fra bøkene – og sende personer fra vår verden tilbake!

Grunnen til at jeg skriver om denne fortellingen nå, er at filmen for en liten stund siden hadde premiere. Jeg har ikke fått sett den selv enda, men dette er en sånn film jeg godt kunne tenke meg å se på kino. Den skal visst være ganske middelmådig, men den er sikkert fin å slappe av med på en ellers kjedelig søndag!

Share on
Previous Post Next Post

Se også