Follow:
Bøker

Bokåret 2015

Tynne bøker, tykke bøker; tysk, engelsk og norsk. I løpet av 2015 har jeg i følge Goodreads lest 27 bøker og 7,385 siderI slutten av 2014 skrev jeg ei liste med noen av de bøkene jeg leste i løpet av året som utmerket seg mest. Fra 2015 har det vært desto vanskeligere å gjøre et utvalg, og en god del bøker har jeg allerede skrevet ganske mye om, så her kommer en litt mer komprimert liste over bokåret 2015.

Årets forfatter

Frode Grytten
(Bikubesong, Popsongar, 50/50, Brenn huset ned, Flytande Bjørn, Rom ved havet, rom ved byen)

Jeg er helt forelska i måten Grytten skriver på, hvordan han skaper små univers på bare noen få sider. Skal du lese noe av Grytten og enda ikke har gjort det, anbefaler jeg Bikubesong og Popsongar først. Les omtaler her og her og her.

Årets fineste sitat

Popsongar – Frode Grytten

Eg tenker at eg treng ikkje reise. Eg kan bli her. Eg har deg i 1:1. <3 <3 <3

Årets tankevekker

Naiv. Super. – Erlend Loe

Fordi jeg leste den akkurat da jeg trengte det og den traff meg skikkelig. Erlend Loe setter livet sånn på spissen på en så herlig, bra måte. Les mer her.

Årets interessante

F-ordet. 155 grunner til å være feminist. – Madeleine Schultz, Marta Breen og Jenny Jordahl.

2015 har jo vært et skikkelig feminist-år, i hvert fall med tanke på medieoppmerksomheten begrepet har fått. F-ordet er ei veldig fin bok om man er interessert i å lære litt mer, selv om den er temmelig politisk farga (men kanskje er det i grunn vanskelig å unngå når man skriver om feminisme). Selv om mye er ganske opplagt og kjent, synes jeg, så er kjekt å få en påminnelse om hva det betyr å være jente i dag og å få noen andre perspektiver på hvordan samfunnet rundt oss fungerer. Særlig når det blir gjort med gode eksempler og herlige tegninger.

Årets skuffelse

Vindens skygge – Carlos Ruiz Zafón

Vindens Skygge hadde jeg hørt så mye bra om, men ble desto mer skuffet. Selv om den har noen virkelig fine karakterer og en spennende historie, syntes jeg handlingen ble skikkelig forvirrende og altfor langdryg.

Andre bøker som er verdt å nevne

Norwegian Wood – Haruki Murakami
Høytleseren – Bernard Schlink
Halvbroren – Lars Saabye Christensen

Hva er den beste boka dere leste i 2015? Og hva var den dårligste?

Share on
Previous Post Next Post

Se også