Follow:
Bøker

Brisingr – Christopher Paolini

_81F6525-9

Brisingr er den tredje boka i en serie på fire der vi følger gutten Eragon, en fattig bondegutt, som plutselig en dag blir en drageridder – og dermed den personen som må redde hele landet fra en ond hersker, Galbatorix.

Merk deg sarkasmen.

Siden Brisingr som sagt er den tredje boka i serien, så er det allerede en del som har skjedd. Nå står landet på randen av en krig, og Eragon må samle styrker. Dette fører til at han blir innblandet i klankriger, attentat, ulykkelige forhold på flere kanter. Eragon stresser frem og tilbake mens han prøver å gjøre alle til lags, noe som gir liten tid til hverken det ene eller det andre. Man rekker aldri å bli kjent med noen siden man aldri møter dem ordenlig. Dette fører til at jeg ikke kan engasjere meg i noen av personene, og da er noe av vitsen allerede borte. Den eneste karakteren jeg får litt mer innsikt i er dragen til Eragon, Saphira, men det sier egentlig mer om de tidligere bøkene enn denne.

Heldigvis er ikke Brisingr like klisje som bok to i serien, Eldest, men jeg greier likevel ikke ta det seriøst. Det blir litt for liksom-høytidelig for meg – det er akkurat som om jeg leser en parodi, bare at den ikke er morsom (til tross for noen forsøk på å være nettopp det). Dessuten er den fremdeles nesten en blanding av Ringenes Herre, Star Wars og en moralpreken. Det er jo underholdende, men på litt feil måte. Det blir mer at man ler av forfatteren enn man koser seg med boka!

Kort sagt; unngå å lese denne boka (stopp med den første hvis du absolutt skal lese noen av dem), selv om kanskje 20-30 av de 750 sidene er ok. Det er rett og slett ikke verdt det!

Terningkast:

Share on
Previous Post Next Post

Se også

1 Comment

 • Reply Jannekake

  Så kult at du har bokanmeldelser! :) Er ikke ofte man ser det på blogger dessverre, men jeg synes det er kjempeinteressant. Jeg er midt i Twilightverdenen akkurat nå, men alltid greit å vite hva jeg skal lese etterpå. :)

  Haha, synes bøkene virker kjedelige, men greit å få det bekreftet :p

  Takk! Jeg synes det er vanskelig å finne bokanmeldelser selv når jeg skal finne nye bøker, så håper noen flere finner på å gjøre det samme.

  Twilight er bra! Er tilbake der jeg også nå! Blir litt sene kvelder! xP
  -Kristine

  April 1, 2009 at 00:05
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.