Follow:
Hverdagen

Eksamensforberedelser

Lesedag til norsk hovedmål ble til slappe av-dag for å forberede meg mentalt på å sitte i fem timer og skrive i morra. Mango og tv-serier, litt bilderedigering og lesing av bøker som er helt urelevante for norskpensum er det jeg satser på at skal gjøre susen! Norsk brukte å være et av favorittfagene mine, men dikttolkning – ja, tolkning generelt – drepte mye av den gleden…

Share on
Previous Post Next Post

Se også

 • Lykke til! : )

 • haha, huff, skjønner en x) lykke til da!

 • Haha, blir nok samme forberedelsesmetode her også ;) Diktanalyse er faktisk det eneste jeg kan få til – er så elendig på tekstskriving at det finnes ikke ord!

 • Uff, dikttolkning ja.. Fæle greier!

 • Jeg har også norskeksamen i morgen, men jeg skjønner ikke helt hva jeg skal lese på jeg. Man kan jo få oppgaver om samtlige temaer man har hatt på vgs. Nei, jeg går for “det ordner seg for snille piker”-taktikken, og benytter fridagen til å rydde og høre på finfin musikk.

  Lykke til på eksamen i morgen :)

 • Det som drepte gleden min var også tolkning -mest fordi lærerne ikke skjønner begrepet “å tolke”. Det er ikke snakk om rett og galt, men hva noe betyr for personen som tolker det. Needless to say, lærerne var ikke enige i dette. Noe som førte til flere konfrontasjoner. Og en annen ting som drepte gleden min er at det er et fag som har blitt så ekstremt subjektivt! Om det er riktig ord? Uansett, alle mennesker har forksjellig syn på hva som er “godt” skrevet. Én person burde ikke få lov til å sitte og si at en tekst er verdt en treer når en annen kanskje mener en sekser…

  Men, eksamen i fjor i hovedmål gikk over all forventning! Så alt i alt gikk jeg ut av vgs med et ganske positivt syn på faget hehe ^^ Masse lykke til! :D

 • Dikttolkning og alle periodene! Æsj. Jeg hater norsk, men elsker å skrive. Fikk til og med toppkarakter til jul, men det er bare så utroolig kjedelig rent faglig.

 • Æsj, jeg har ikke øvd noe heller… var ikke noe stresset for eksamen, men når læreren begynte å snakke så mye om at vi måtte øve masse ble jeg skikkelig stresset. Håper bare ikke jeg stryker! Du må ha lykke til på eksamen :)

 • Dikttolkning er jo kanskje det minst nyttige fage som fins, når i all verden kommer vi til å få bruk for det i livet liksom! Skjønner godt du slapper av med litt tv og mango jeg;)