Follow:
Annet

Engelsk på NTNU

Det begynner å bli ganske lenge siden jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive om årsstudiet i engelsk på NTNU, men nå kommer det omsider et innlegg om det jeg egentlig har holdt på med det siste halvåret. Den første uka, var det et obligatorisk opplegg for alle studentene ved det humanistiske fakultetet som gikk på akademisk skriving, kildebruk og litt studieteknikk, men ellers har semesteret bestått av fire emner.

ENG1302 – Litteratur: Drama og lyrikk. Navnet på dette emnet sier egentlig det meste. Det handler om engelskspråklig drama og lyrikk, noe som i praksis betyr masse Shakespeare. Jeg er ikke særlig glad i diktanalyse, men jeg overlevde da på et vis! Det er både forelesninger og gruppetimer, og selv om forelesningene ikke alltid har vært like bra, så synes jeg det er et helt greit emne. Det er en skriftlig oppgave du må ha bestått for å kunne ta eksamen, men ellers er det ikke noe annet obligatorisk.

ENG1201 – Språkferdighet. Språkferdighet går på grammatikk, ordbruk, tekstoppbygning/-forståelse og lignende, og var nok det emnet jeg likte best dette semesteret, mest fordi det er det som er mest praktisk (man må faktisk bruke det man lærer, ikke bare gjengi det). Vi har hatt to obligatoriske oppgaver, en som gikk på grammatikk og tekstforståelse og sånt, og en som gikk ut på å skrive et essay. Også hadde vi en muntlig test i begynnelsen av året som jeg syntes var ganske skummel (men egentlig var den ikke så skummel den heller).

ENG1001 – Global Engelsk. Global engelsk er kanskje det emnet som har vært mest omfattende dette semesteret. Kort sagt er det engelsk språkhistorie – bakgrunnen til den britiske varianten av engelsk, hvordan den har spredt seg til resten av verden og hvordan språket har utviklet seg i møte med andre språk og kulturer. Det er ganske spennende hvis du liker historie og språket sett i et samfunnsperspektiv! I likhet med de andre emnene, er det en obligatorisk oppgave du må skrive for å kunne ta eksamen.

EXFAC0003 – Språk og litteratur. Ugh, exfac. Det blir nesten ikke tørrere enn dette! Det er et basisfag alle som har språk eller litteratur må ha, der du lærer om litteraturvitenskap, lingvistikk og fonetikk. Jeg er veldig glad jeg har hatt tysk i fem år, for det har blitt en del setningsanalyse… Heldigvis er det et ganske overkommelig emne om du klarer å få oversikt, for du trenger bare å bestå på eksamen. I tillegg er det en liten obligatorisk oppgave.

Jeg synes det har vært veldig greit så langt. Det passer veldig greit for meg at jeg kan møte opp når jeg vil og at jeg selv har ansvar for å lese og lære meg det jeg skal. Det eneste som ikke er så motiverende, er at jeg føler jeg ikke kommer meg noen vei med det jeg lærer, men det har nok mest med det å gjøre at jeg ikke helt vet hva jeg vil videre enda.

 

Share on
Previous Post Next Post

Se også