Follow:
Bøker

Engelske suvenirer i bokhylla

Engelske bøker

Bøkene jeg hadde med meg fra England er alle små suvenirer. Det er den velbrukte utgaven av White Teeth jeg kjøpte i en bruktbokhandel i Manchester der jeg fikk velge meg ei frukt som var med på kjøpet. Jeg tok en appelsin. Den lille samlingen av diktene til Wordsworth som jeg kjøpte i Grasmere etter å ha besøkt huset der han bodde. Bill Brysons Icons of England som var med meg på tur rundt i Peak District. The Silence of the Girls, som jeg kjøpte på Blackwell’s i Oxford. Nå står de i bokhylla mi og venter på å bli lest.

I mars er lesetemaet mitt England. Jeg tenker at det får være bøker som enten er satt til England eller handler om England på en eller annen måte. Det er nok bøker å ta av, som dere ser. Høyest på lista mi nå står Haweswater av Sarah Hall, Dances with Daffodils av Matthew Connolly og Bird Cottage av Eva Meijer. De to første fikk jeg anbefalt i en koselig liten bokhandel i Lake District da jeg spurte etter bøker fra området. Slik så det ut der. Den tredje er en roman som handler om Len Howard, som flyttet fra London til et lite hus ute på landet helt sør i England og viet resten av livet sitt til å studere fugler. Høres ikke det ut som perfekt marslesning?

Jeg tenkte det kunne passe fint med engelsk tema her på bloggen også denne måneden. Ta en liten tur til Oxford og Manchester og tilbake til Liverpool, kanskje? Det frister ikke noe særlig å reise til England nå, men i bøker og på internett kan man heldigvis reise så mye man bare vil.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

3 Comments

 • Reply Øyvind

  Kjøp en bok, få en frukt, for en fin idé :) !

  March 15, 2020 at 21:53
 • Reply Elin

  Jeg elsker England, har kun besøkt London så kunne tenkt meg å se flere steder der. Ikke akkurat nå, men en gang i tiden. I en tid som nå er det fint med bøker å drømme seg bort i.

  March 17, 2020 at 14:03
 • Reply neverending

  Kult med tema for måneden! Det er jo en fin måte å få seg selv til å lese litt variert :)

  March 18, 2020 at 15:10
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.