Follow:
Film og tv

Film; movie, picture, feature film, motion picture

Jula i år ble ei ordentlig filmjul! Jeg kan ikke huske å ha sett så mange filmer på så få dager noen gang før. Det var nok ikke alle filmene som var like bra, men jeg tenkte jeg skulle skrive litt kort om de jeg anbefaler at dere tar en titt på!

Broren min fikk Band of brothers i julegave av meg i år (selvsagt helt uten baktanker), og så fort han hadde sett ferdig serien, kastet jeg meg over den jeg og. Jeg ble minst like forelsket i Band of brothers som i The Pacific da jeg så den i fjor. Krigsfilmer har ofte lett for å bli overfladiske eller romantiserte (type Pearl Harbor), men jeg synes Band of brothers virker veldig troverdig. Man blir virkelig kjent med personene og ser hvordan krigen påvirker dem. De to siste episodene i serien er nok de som gjorde sterkest inntrykk, selv om de siste slagene egentlig er utkjempet da. Jeg synes det sier litt om serien.

Med dagens 3d og spesialeffekter er det fort gjort å glemme at de faktisk kunne lage bra filmer før i tiden også, men Tatt av vinden er en skikkelig klassiker som er verdt å se. Filmen følger Scarlett O’Hara under den amerikanske borgerkrigen og i kampen for å komme seg på føttene igjen etter. Dessuten er det en kjærlighetshistorie som kanskje er litt mer realistisk enn det meste som kommer fra Hollywood i dag. Liker!

Midnight in Paris er en film jeg har hatt lyst til å se siden jeg så traileren for den, og det til tross for at Matthew McConaughey spiller i den (er det bare jeg som synes han er ganske slitsom?). Den handler om å drømme seg bort i en annen tid. Hovedpersonen (McConaughey…) havner tilbake i 20-tallets Paris og er helt i ekstase, mens livet hans i nåtiden kanskje ikke går helt som planlagt. Fine bilder og fin historie blir fin film!

(Edit: HAHA! Det er Owen Wilson, ikke McConaughey, som spiller i Midnight in Paris – forklarer saken!)

Innimellom sliter jeg litt med å innrømme at jeg liker romantiske komedier, men No strings attached synes jeg ikke er så farlig. I motsetning til McConaughey er jeg ganske glad i Ashton Kutcher, og med Natalie Portman må det bli bra. Selve plottet er typisk romkom og ganske forutsigbart, men så er det jo det som er greia med den type film og. Jeg synes i hvert fall No strings attached er både søt og morsom (og litt trist på den rette måten)!

Crazy, Stupid, Love. er en film med en veldig passende tittel. Det er også en romantisk komedie, men den skiller seg litt ut. Mest i det at jeg blir sittende og tenke “neiogneiognei” halvveis gjemt bak puta fordi det går så veldig galt noen ganger. Det blir nesten for ille og så komplisert at jeg merker det i magen, men samtidig er det gjort på en sånn måte at det går an å se på.

Hvilke filmer har dere sett i jula?

Share on
Previous Post Next Post

Se også