Follow:
Bøker

Genesis – Bernard Beckett

Cappelen Damm arrangerer en bokbloggturné i disse dager. Det går i hovedsak ut på at bloggere får tilsendt en bok de skal skrive en anmeldelse om. Turneen var i går innom Sylvia, og i dag er det som dere kanskje forstår min tur! I morgen er det Mia Isabella som skal poste sin omtale.

Genesis (Bernard Beckett) er satt til fremtiden, og i løpet av en fem-timers eksamen forteller Anaximander oss om livet til en mann kalt Adam Forde – og om en verden som er blitt radikalt forandret siden vår tid! Store deler av boka bygger på samtaler mellom Adam og en androide, og i forbindelse med det blir det stilt en del spørsmål som “hva skiller et menneske og en maskin?”. Det blir i det hele tatt stilt mange spørsmål i løpet av boka, og den får deg til å tenke!

Det tok meg en stund å lese denne boka. Filosofiske bøker er ikke noe jeg har lest mye av før, og det er nok en grunn til det, for jeg begynte fort å kjede meg da jeg leste denne. Nå og da glimter den til med noen spennende deler, men alt i alt blir det for lite handling og for mye prat. Hadde historien blitt fortalt mer gjennom handlingen, hadde jeg nok likt boka bedre. Sånn den er, kjeder jeg meg ofte, og jeg får ikke helt det forholdet til historien og karakterene jeg liker å ha når jeg leser…

Det som derimot var en stor opptur for meg, var slutten! Den er veldig overraskende, samtidig som du skjønner den! Dessuten er boka godt skrevet, lett å lese og er veldig overkommelig når det gjelder lengde (den har omtrent 150 sider), så har du interesse for denne typen bøker, tror jeg nok du vil like den!

Har du lyst til å være med på neste bokbloggturné, kan du melde deg på her. Cappelen Damm har også en konkurranse gående der du kan vinne en bokpakke. Alt du trenger er å fortelle hva du mener skiller ei voksenbok fra ei ungdomsbok. Send svaret til tekst@cappelendamm.no!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

9 Comments

 • Reply Jeanette S

  Hm, kanskje man skal prøve det :)

  September 10, 2009 at 13:24
 • Reply Alexandra

  sv. Tusen takk! :)

  Har ikke lest boka, men hørtes jo litt interessang! Selvom filosofiske bøker ikke er helt min greie (;

  September 10, 2009 at 13:54
 • Reply Lady Netta

  Oj, det hørtes jo gøy ut med en bokbloggturné! Hvordan er det med tid og sånt, hvor lang tid har man på å lese boka osv, før man må skrive om den?

  September 10, 2009 at 14:50
  • Reply Kristine

   Fikk ganske god tid (litt under to uker, tror jeg – gullfiskhukommelse!), og man kan selv bestemme om man vil være tidlig eller sent ute. :) Det er artig å være med, selv om jeg synes det er litt vanskelig å skrive under press. xP

   September 10, 2009 at 16:21
 • Reply ingrid

  hørtes interessant ut!

  September 10, 2009 at 20:26
 • Reply Elise

  Kult med bloggturné da (: Hørtes ut som ei grei bok!

  September 11, 2009 at 20:04
 • Reply Guro

  Sv: Ikke jeg heller. Men så fant jeg dette sitatet av ham på en nettisde. Og fant ut at jeg en vakker dag må lese noe av ham.

  September 12, 2009 at 12:10
 • Reply Marlene

  Jeg har robin hood sesong 1! Den var kjempebra. Men finner ikke sesong 2 noen steder :(

  Nydelig blogg!

  September 12, 2009 at 17:26
  • Reply Kristine

   Har hørt så mye bra om den serien, men har aldri fått sett den. Tror jeg satser på at noen kjøper den til meg i julegave. xP

   Takk!

   September 12, 2009 at 21:17

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.