Follow:
Bøker

Genesis – Bernard Beckett

Cappelen Damm arrangerer en bokbloggturné i disse dager. Det går i hovedsak ut på at bloggere får tilsendt en bok de skal skrive en anmeldelse om. Turneen var i går innom Sylvia, og i dag er det som dere kanskje forstår min tur! I morgen er det Mia Isabella som skal poste sin omtale.

Genesis (Bernard Beckett) er satt til fremtiden, og i løpet av en fem-timers eksamen forteller Anaximander oss om livet til en mann kalt Adam Forde – og om en verden som er blitt radikalt forandret siden vår tid! Store deler av boka bygger på samtaler mellom Adam og en androide, og i forbindelse med det blir det stilt en del spørsmål som “hva skiller et menneske og en maskin?”. Det blir i det hele tatt stilt mange spørsmål i løpet av boka, og den får deg til å tenke!

Det tok meg en stund å lese denne boka. Filosofiske bøker er ikke noe jeg har lest mye av før, og det er nok en grunn til det, for jeg begynte fort å kjede meg da jeg leste denne. Nå og da glimter den til med noen spennende deler, men alt i alt blir det for lite handling og for mye prat. Hadde historien blitt fortalt mer gjennom handlingen, hadde jeg nok likt boka bedre. Sånn den er, kjeder jeg meg ofte, og jeg får ikke helt det forholdet til historien og karakterene jeg liker å ha når jeg leser…

Det som derimot var en stor opptur for meg, var slutten! Den er veldig overraskende, samtidig som du skjønner den! Dessuten er boka godt skrevet, lett å lese og er veldig overkommelig når det gjelder lengde (den har omtrent 150 sider), så har du interesse for denne typen bøker, tror jeg nok du vil like den!

Har du lyst til å være med på neste bokbloggturné, kan du melde deg på her. Cappelen Damm har også en konkurranse gående der du kan vinne en bokpakke. Alt du trenger er å fortelle hva du mener skiller ei voksenbok fra ei ungdomsbok. Send svaret til tekst@cappelendamm.no!

Share on
Previous Post Next Post

Se også