Follow:
Kjøkkenhagen

Hele grønnsaksåkeren

Grønnsaksåker

Jeg er tilbake til grønnsaksåkeren etter ei uke i Trondheim. Om morgenen dagen jeg dro inn til byen var jeg oppe tidlig, tidlig. Det var t-skjortevær allerede før sju. En perfekt morgen for å plante ut de siste plantene jeg har hatt inne i veksthuset og så i de siste stykkene som var ledige.

Grønnsaksåker

Grønnsaksåker

Her ser dere hele åkeren slik den så ut den siste dagen i mai. Dette bildet tok jeg før jeg kom i gang den morgenen forrige helg. Nå er brokkolien også ute – den står i rada til høyre. Brekkbønner, squash og gresskar i rada til venstre. Nederst står et stativ til sukkerertene jeg og bestefar ordna av en eldgammel hønsenetting og staurer vi fant i det gamle fjøset borti veien. Under fiberduken gjemmer flesteparten av kålplantene seg. Man kan jo se hvor store de har blitt allerede, der de står og løfter duken med bladene. Litt kjedelig er det å ikke kunne følge så nøye med plantene, men om jeg slipper unna kålfluer og -sommerfugler, så er det vel verdt det.

Øverst har jeg sådd ulike typer salat, reddiker, spinat, gulrot, fennikel, pastinakk, beter, kålrot og nepe. Jeg tror alt har kommet opp nå, om enn bare som bittesmå spirer. Det samme har ugresset også, så fremover blir det ettermiddager i åkeren med lydbok på øret. Men det skal bli fint!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.