Follow:
Annet

Hjemmelaget marsipan

Da jeg var liten, brukte mamma bestandig å lage marsipan til jul, men av en eller annen grunn sluttet hun med det etterhvert. For noen år siden fant jeg ut at jeg ville prøve selv, og nå har det nesten blitt en tradisjon at jeg lager marsipan. Det gjorde jeg igjen i dag, og nå tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere – det er ikke så vanskelig!

Det du trenger er:
– 200 g mandler
– 200 g melis
– En eggehvite

Det første du må gjøre er å skålde mandlene (ta av skallet). Det gjør du ved å legge dem i en bolle med vann og sette dem i mikrobølgeovnen, evt. koke dem på ovnen. Du merker det når de slipper skallet, og da er det bare å sette i gang med å presse mandlene ut. Det er faktisk ganske gøy! Legg mandlene på et kjøkkenhåndkle etterhvert (gjerne et gammelt et siden det kan bli flekkete), slik at de kan tørke.

Hvis du ikke har tid til å vente på at de tørker, kan du legge dem litt i ovnen. Bare pass på at de ikke blir for varme!

Så kverner du mandlene (til det bruker jeg ei kjøkkenmaskin). Du bestemmer selv hvor finmalt du vil at de skal være, men jo finere, desto enklere blir marsipanen å jobbe med! Etterhvert blander du mandlene med melis. Når det er godt nok blandet, har du i eggehviten, og voilá – du kan begynne å trille kuler! Denne marsipanen egner seg nok ikke så godt til figurer, men du kan sikkert prøve hvis du vil.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

2 Comments

 • Reply Oda

  marsipan er godt!!! kjøper vanligvis marsipan, men hadde vært gøy å prøvd å lage

  December 23, 2009 at 12:43
 • Reply Elise

  Nam, det så godt ut :) hadde vært morsomt å prøve å lage selv!

  December 23, 2009 at 13:12
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.