Follow:
Foto

Hvordan ta bra bilder av nattehimmelen

Jeg fikk spørsmål om hva slags utstyr og hvilke innstillinger jeg bruker når jeg tar bilder om natten, så her kommer det et innlegg om det, samt noen småtriks jeg bruker!

Til månebildene brukte jeg et 200mm-objektiv. På det forrige månebildet – det jeg liker best av de to – hadde jeg 100 ISO, blenderåpning på 6,3 og 1/100 sekunds lukkertid. Det kan nok variere litt hva slags innstillinger du bør bruke, så prøv deg frem – først og fremst med større/mindre blenderåpning.
 

Stjernebilder er litt mer tricky, men det som er fordelen er at det ikke setter så store krav til objektivet. På stjernebildene jeg tok sist, brukte jeg det 24mm-objektivet jeg bruker til vanlig, men i tillegg til det måtte jeg også bruke stativ. Stjernebilder krever nemlig lang lukkertid, og med mindre du er laget av stein eller noe sånt, får du ikke til å holde kameraet helt rolig lenge nok! (Har du ikke et stativ, kan du legge kameraet på bakken oppå en avis eller noe lignende.) Du bør også bruke selvutløser. Innstillingene jeg brukte, var 100 ISO, blenderåpning på 2,8 og lukkertid på 15 sekunder.

I begynnelsen slet jeg en del med å få fokusert på stjernene, men trikset er å fokusere på månen før du skal ta bilde av stjernene. Hvis du bruker autofokus til vanlig, bør du slå av det etter at du har fokusert på månen, slik at den ikke automatisk prøver å fokusere på stjernene!

Lykke til! Håper det var til hjelp!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

  • sv: Jeg hadde Heal the world på hjernen gjennom store deler av sjette klasse. Den kan bli litt slitsom etter en stund på hjernen ;p

    Jeg må prøve dette en gang :D

  • Hei. Jeg elsker å se på månen og stjernene om kvelden, og jeg skulle så gjerne hatt et objektiv sånn at jeg kunne tatt bilder av det også. Kunne du sendt meg en mail med en link til hvor du kan kjøpe et slik objektiv eller si hvor dyrt det er?

    fashionfrida@hotmail.no :)