Follow:
Hverdagen

(Insta)sommeren som var

På besøk hos besta i Luster leste jeg bøker i sola, gikk turer og var på samling med Senterungdommen i Sogn og Fjordane. Og så begynte fotball-VM og jeg ble nokså deppa da Spania spilte, men trøstet meg med at jeg kunne plukke markjordbær i pausene.

Sentralstyret i Senterungdommen var i Andebu og vi gikk tur i regnvær. Tilbake i Trondheim spiste jeg middag som matchet fotballbanen og drakk godt øl. Også dro jeg hjem og satt inne og tegnet når det regnet ute.

Helt til sola kom tilbake og ble ei stund.

Det ble flere fine dager i Trondheim med fine venner, selv om de ikke var så interesserte i å følge med på fotballkamper. Også gikk jeg hjem fra byen midt på natta, forbi Gløshaugen, mens månen var stor og rund og sola holdt på å stå opp.

Vestlandstur nummer to. Vi var turister og badet hver dag i isvannet i fjorden.

Det fineste hotellet jeg vet om, i Fjærland, og breen, som bare blir mindre og mindre. En annen kveld spiste vi så mye villbringebær at vi fikk vondt i magen.

Så kjørte vi hjem og delte en boks is på veien. En hund og noen søskenbarn kom på besøk, og vi badet enda mer i vann som var litt varmere enn smeltevann. Og jeg og Dagfinn var på tur – Dagfinn fløy ned fra fjellet mens jeg måtte gå ned.

Vi var på bærtur i Hedmark. Jeg og bestemor og tante. Vi fylte spannene med multer og litt blåbær og jeg gledet meg til å spise pannekaker i høst. På vei hjem fikk jeg være litt turist i Røros også.

Enda flere søskenbarn kom på besøk. Jeg rakk å få med meg en minneverdig kystkulturdag før jeg dro til Oslo. Der besøkte jeg Rebecca, som tok meg med på Ibsenmuseet og til rådhuset og på kino.

Og til slutt kom den aller siste uka i sommerferien. Da var jeg i Arendal, hørte på debatter om både det ene og det andre, spilte kort i kø og nøt litt sørlandsidyll (selv om det stort sett regnet og jeg hadde lagt igjen regnjakka hjemme). Så kom tiden for hjemreise, og jeg er sikker på at jeg var den trøtteste på Gardermoen akkurat den kvelden.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

2 Comments

 • Reply Ingvild

  For en herlig sommer og et herlig innlegg <3 Alt for mange fine bilder, så jeg måtte nesten bokmerket dette innlegget, jeg…. Blir så glad av å se på alle opplevelser og steder og mennesker, og dessuten- Vestlandet..sukk.

  Nyt livet, og lykke til med studier! <3

  August 24, 2014 at 16:36
 • Reply Synne

  Fy søren, du har virkelig fått utnytta sommermånedene til fulle, virker det som! Jeg jobba bort hele sommeren, jeg. Men den var ganske fin likevel da, sånn innimellom all jobbinga (og jobbinga var fin noen ganger den òg).

  August 25, 2014 at 23:50
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.