Follow:
Bøker

“Is where you’re from the place you’re leaving or where you have roots?” – Water for elephants

Water for elephants (Vann til elefantene) – Sara Gruen
Etter alt snakket om denne boka, måtte jeg nesten lese den, og jeg angrer ikke! Det er en fin historie som virker veldig troverdig. Jeg slet litt med å forstå alle sirkusordene, men etterhvert gikk det seg heldigvis til. Boka handler om Jacob som dropper ut av veterinærskolen og får seg jobb på sirkus etter at foreldrene dør. Der treffer han Marlena, den vakre stjerna på sirkuset – som uheldigvis er gift med sirkusdirektøren. Resten er vel historie.

Jeg likte som sagt boka godt, og nå gleder jeg meg til å se filmen!

I vargens tid – George R. R. Martin
Noen av dere har sikkert sett Game of Thrones, og dette er første boka i serien tv-serien er basert på (A song of ice and fire) på norsk. Den engelske tittelen (Game of thrones) sier ganske mye om hva den handler om – kampen rundt kongesete i landet handlingen er lagt til. Ellers dreier boka seg først og fremst om familien Stark og hvordan de blir dratt inn i denne kampen.

Jeg angrer litt på at jeg leste denne boka på norsk, for språket var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, men oversettelsen var ikke så bra som jeg tror originalen er. Dessuten har de delt boka i to, så jeg fikk aldri vite hva som skjer mot slutten (og det som skjedde visste jeg allerede, siden jeg har sett mesteparten av første sesong av serien). Men den var uansett spennende, så jeg tror jeg skal lese videre på engelsk etter hvert!

Share on
Previous Post Next Post

Se også