Follow:
Bøker

“Is where you’re from the place you’re leaving or where you have roots?” – Water for elephants

Water for elephants (Vann til elefantene) – Sara Gruen
Etter alt snakket om denne boka, måtte jeg nesten lese den, og jeg angrer ikke! Det er en fin historie som virker veldig troverdig. Jeg slet litt med å forstå alle sirkusordene, men etterhvert gikk det seg heldigvis til. Boka handler om Jacob som dropper ut av veterinærskolen og får seg jobb på sirkus etter at foreldrene dør. Der treffer han Marlena, den vakre stjerna på sirkuset – som uheldigvis er gift med sirkusdirektøren. Resten er vel historie.

Jeg likte som sagt boka godt, og nå gleder jeg meg til å se filmen!

I vargens tid – George R. R. Martin
Noen av dere har sikkert sett Game of Thrones, og dette er første boka i serien tv-serien er basert på (A song of ice and fire) på norsk. Den engelske tittelen (Game of thrones) sier ganske mye om hva den handler om – kampen rundt kongesete i landet handlingen er lagt til. Ellers dreier boka seg først og fremst om familien Stark og hvordan de blir dratt inn i denne kampen.

Jeg angrer litt på at jeg leste denne boka på norsk, for språket var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, men oversettelsen var ikke så bra som jeg tror originalen er. Dessuten har de delt boka i to, så jeg fikk aldri vite hva som skjer mot slutten (og det som skjedde visste jeg allerede, siden jeg har sett mesteparten av første sesong av serien). Men den var uansett spennende, så jeg tror jeg skal lese videre på engelsk etter hvert!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

9 Comments

 • Reply Alex York

  heg hadde faktisk lyst til å se filmen men e visste ikkje at det var basert på ei bok, nå må jeg lese boka først, det er en liten regel e har. hahaha :P

  August 31, 2011 at 01:04
 • Reply Karen

  Jeg ble superskuffa av Water for Elephants (filmen). Føler den manglet veldig mye av sjarmen boka har. Men det kan nok være fordi jeg så den samme dagen som jeg leste ut boka.

  Gleder meg til å lese A song of ice and fire! Hele settet finnes forresten på capris.no for litt under 200kr tror jeg. Bøker er alltid bedre på engelsk:)

  August 31, 2011 at 01:47
 • Reply Milla

  eg såg ein episode av game of thrones, åsså bestemte eg meg for å lesa ferdig bokå fyst før eg såg resten av serien, og eg må innrømma at serien blir litt platt i forhold te bokå, nettopp fordi det e så mye som ikje komme med, men herremin hatt for ein serie asså. den OG bokå e rett og slett vakker. har begynt på bok nummer to nå ;)

  / tusen takk, eg like at eg og bikkjå har forskjellig kroppspråk i det bilde, det gir det lissom bilde noe ekstra ;)

  September 2, 2011 at 16:49
 • Reply Werothehero

  Isen var supergod! Smurfe- og vaniljeis.
  Jeg har så innmari lyst til å lese water for elephants. Tror jeg må kjøpe meg den!

  September 3, 2011 at 16:28
 • Reply Marte

  Jeg elsker vann til elefantene (boka), men syntes nok boka er bedre enn filmen. Jeg tror nok det er fordi jeg leste boka før jeg så filmen, og følte at det manglet mye i filmen, men den er absolutt verdt å se likevel:)

  September 3, 2011 at 17:41
 • Reply Vanessa

  Har enda ikke fått lest boka eller sett filmen til Water for Elephants, må nok få gjort det! :-)
  Kom tilfeldigvis innom bloggen din, og jeg skal virkelig fortsette å lese den!
  Og så må jeg bare si. Woooooow, så utrolig flink du er til å fotografere! Du har virkelig skjønt det ;-)

  September 5, 2011 at 20:41
 • Reply Taran Helén

  // tusen takk! :D

  September 6, 2011 at 15:43
 • Reply Speilvendt

  Jeg har veldig lyst til å lese elephants boka! og se filmen.. men da blir jo bare boka ødelagt.. må velge ;)

  September 6, 2011 at 16:11
 • Reply monica

  Likte filmen veldig godt eg!!!! :)

  September 10, 2011 at 19:54
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.