Follow:
Film og tv

Kinosøndager

Søndag er den aller fineste dagen å gå på kino på, synes jeg. Når livet i utgangspunktet er litt ensomt, fordi nesten alle er i søndagsmodus. Når det er altfor lett å bli sittende og la seg overvelde av tanken på alt du skal gjøre den uka som kommer. Da er det skikkelig fint å sende noen ei melding og spørre om de vil bli med kino og se en skikkelig koselig film, sånn at dere kan gå ut av kinosalen sammen med alle de andre som også har en kinosøndag og prate om filmen og være skikkelig livsglade og tente på ei ny uke.

I det siste har jeg hatt to slike kinosøndager. En søndagskveld var jeg i Oslo på besøk hos Rebecca da vi bestemte oss for å se Magic in the moonlight. Og kvelden ble ganske magisk, for ikke bare var det en sommerkveld og vi så en luftballong på himmelen på vei ned til kinoen, men filmen var temmelig eventyrlig den òg. Med tryllekunster og fargerike bilder og herlige karakterer og geniale plottwister. Woody Allen veit hvordan han lager film.

Søndag for to uker siden så jeg Beatles, og selv om jeg har en tendens til å bli altfor gira på ting jeg gleder meg til, og får forventninger som krasjer i taket og faller brutalt til bakken, så gikk det ganske fint. Nå hadde jeg riktignok lest en haug av kritiske omtaler, men jeg syntes den var søt, jeg. Selv om den er langt fra den samme historien som boka (som jeg egentlig bare husker var ganske så mørk, i hvert fall på slutten, siden det er en stund siden jeg leste den), så fikk den meg til å krible innvending når de hørte på Stg. Pepper’s for første gang og jeg følte meg nesten litt som om jeg var tilbake på ungdomsskolen igjen.


Share on
Previous Post Next Post

Se også