Follow:
Bøker

Lirael – Garth Nix

Og da var det sommer i Trønderland – i hvert fall en forsmak på sommer! Det betyr at jeg har ligget ute i sola og lest store deler av dagen, og i dag leste jeg ferdig Lirael av Garth Nix. Det er en stund siden jeg leste den første boka i serien, så jeg husker egentlig ikke hva jeg syntes om den, men omtalen min av boka kan dere lese her.

Lirael handler om nettopp Lirael som er en del av en slekt som kan se inn i fremtiden. Likevel har ikke Lirael fått denne evnen enda, og hun føler seg veldig utenfor blant slekta. Samtidig er det noe veldig ondt som truer The Old Kingdom, landet hun bor i, og det blir etter hvert klart at det er Lirael som må begi seg ut på å stanse denne ondskapen.

Selv om jeg muligens ikke får det til å høre sånn ut, er faktisk Lirael en veldig spennende historie! På bokomslaget står det at Philip Pullman (som har skrevet Den Mørke Materien) har sagt at det er fantasi som virker som realisme, og jeg kunne ikke vært mer enig. Alt er veldig gjennomført og troverdig! Dessuten synes jeg karakterene er så fine. Garth Nix bytter synsvinkel ganske ofte, og det er artig å lese hvordan de ulike karakterene ser på hverandre, for det gir dem en del mer dybde.

Så ja, vil definitivt anbefale denne boka hvis dere er ute etter å lese noe bra fantasy! Du er nesten nødt til å lese de to andre bøkene i serien også, i hvert fall den siste. Som jeg skal begynne å lese nå!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

2 Comments

 • Reply Néa

  Skriver den opp til dagen jeg er ferdig med The Wheel Of Time serien! :D

  April 23, 2011 at 20:38
 • Reply KAROLINES STED - av anne karoline

  W O W. du er jammen meg flink til å ta bilder! :O liker liker liker liker liker.

  April 24, 2011 at 14:44
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.