Follow:
Film og tv

“May the odds be ever in your favour!”

Over en måned med uavbrutte regnskurer fulgt av snøbyger er ensbetydende med mye film. Derfor tenkte jeg det var på tide å komme med en filmpost igjen med litt om de av filmene jeg likte best.

Jeg startet påskeferien med å se The Hunger Games på kino, så da kan jeg likså godt starte med den her også. Jeg leste boka i fjor sommer, og likte den godt, men siden hukommelsen min er så som så husket jeg ikke så mye før jeg satt i kinosalen. Etter å ha sett filmen, derimot, husket jeg veldig mye av boka – for filmen er en tro kopi av den! Handlingen er stort sett den samme og den har den samme drivende spenningen. Om det er noe som er forskjellig, må det være at jeg ble enda mer følelsesmessig engasjert i filmen. Det var en del tårer i øynene-scener! (Skulle ellers ønske noen hadde advart meg mot vepsene. Jeg er livredd veps!)

The Iron Lady er filmen om Margaret Thatcher. Jeg håpet i utgangspunktet den skulle handle mest om politikken Thatcher førte, men hovedfokuset i filmen ligger på privatpersonen, ikke politikeren. Jeg ble slett ikke skuffet over det, for det er en virkelig bra film! (Dessuten veldig britisk, med skikkelig pompøs musikk og Jim Broadbent.)

En av filmene vi har blitt anbefalt å se i det ene emnet jeg tar i år er The Queen, og det var slettes ikke noen dum idé (selv om jeg tviler litt på at jeg fikk så veldig mye utbytte av den med tanke på eksamen)! Filmen handler om hvordan Storbritannia reagerte da Diana døde, da særlig dronning Elizabeth. Jeg visste ikke så mye om bakgrunnshistorien fra før av, bortsett fra det rent essensielle som alle vet, men det hadde ikke så mye å si: jeg syntes filmen klarte å formidle både enkeltpersonene og de overordna problemene godt!

Har dere sett noen gode filmer i det siste?

Share on
Previous Post Next Post

Se også

6 Comments

 • Reply Helene

  Jeg leste The Hunger Games rett før jeg så filmen, og ble rimelig skuffa over filmen. Alle små detaljer som jeg likte var borte, hovedhandlinga var der heldigvis, men sånn er det jo alltid :)

  Ellers så er serien “Helt perfekt” og “Game of Thrones” ganske bra, synes jeg da.

  April 10, 2012 at 16:17
 • Reply Wanda

  Jeg så hunger games i går, og likte den veldig godt :-)

  April 10, 2012 at 16:41
 • Reply Mette

  Jeg likte The Hunger Games godt, men syns ikke den var fantastisk. Syns den var veldig tro til boken, bortsett fra en del småting jeg ikke gidder å bry meg om, men den ga meg liksom ikke den følelsen, hvis du skjønner hva jeg mener! Tror det var selve lekene som ødela, for de var ikke spennende nok syns jeg. Satt hele tiden og lurte på når det skulle begynne å bli skikkelig spennende. Men jeg likte den, den var bare ikke fantastisk. Har troen på at det bedrer seg i løpet av de to neste, da! :D

  Har kjempelyst å se både The Iron Lady og The Queen!

  April 10, 2012 at 21:24
  • Reply Kristine

   Så spent på de to neste bøkene nå! Hadde håpet jeg skulle ha fått dem allerede, for bestilte dem for en stund siden, men de kommer nok snaart! :D

   April 10, 2012 at 21:43
 • Reply Alex York

  E har også sett the Hunger Games, gleder meg til den kjøp på DVD for da kan e sjå den om og om igjen, og jeg elsker Jennifer Lawrence, hun er så kul. I det siste har jeg også sett: the Vow, X-Men: first class, One Day og Winter’s Bone. Alle sammen er gode filmer som anbefales

  April 11, 2012 at 09:24
 • Reply Charlotte

  Jeg likte den også veldig godt, uten å ha lest bøkene :) The Queen fikk jeg lyst til å se nå!

  April 12, 2012 at 11:42
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.