Follow:
Film og tv

“May the odds be ever in your favour!”

Over en måned med uavbrutte regnskurer fulgt av snøbyger er ensbetydende med mye film. Derfor tenkte jeg det var på tide å komme med en filmpost igjen med litt om de av filmene jeg likte best.

Jeg startet påskeferien med å se The Hunger Games på kino, så da kan jeg likså godt starte med den her også. Jeg leste boka i fjor sommer, og likte den godt, men siden hukommelsen min er så som så husket jeg ikke så mye før jeg satt i kinosalen. Etter å ha sett filmen, derimot, husket jeg veldig mye av boka – for filmen er en tro kopi av den! Handlingen er stort sett den samme og den har den samme drivende spenningen. Om det er noe som er forskjellig, må det være at jeg ble enda mer følelsesmessig engasjert i filmen. Det var en del tårer i øynene-scener! (Skulle ellers ønske noen hadde advart meg mot vepsene. Jeg er livredd veps!)

The Iron Lady er filmen om Margaret Thatcher. Jeg håpet i utgangspunktet den skulle handle mest om politikken Thatcher førte, men hovedfokuset i filmen ligger på privatpersonen, ikke politikeren. Jeg ble slett ikke skuffet over det, for det er en virkelig bra film! (Dessuten veldig britisk, med skikkelig pompøs musikk og Jim Broadbent.)

En av filmene vi har blitt anbefalt å se i det ene emnet jeg tar i år er The Queen, og det var slettes ikke noen dum idé (selv om jeg tviler litt på at jeg fikk så veldig mye utbytte av den med tanke på eksamen)! Filmen handler om hvordan Storbritannia reagerte da Diana døde, da særlig dronning Elizabeth. Jeg visste ikke så mye om bakgrunnshistorien fra før av, bortsett fra det rent essensielle som alle vet, men det hadde ikke så mye å si: jeg syntes filmen klarte å formidle både enkeltpersonene og de overordna problemene godt!

Har dere sett noen gode filmer i det siste?

Share on
Previous Post Next Post

Se også