Follow:
Film og tv

Midnattspremiere

Natt til fredag var jeg, som dere nesten bør ha fått med dere nå, på premieren til den nye Harry Potter-filmen. Billettene hadde blitt utsolgt bare noen timer etter at de ble lagt ut for salg, så det sier seg selv at det var temmelig mange folk der, men det var ikke så mange som hadde kledd seg ut, noe som var litt kjedelig. Ikke det at jeg møtte opp i fullt kostyme – det ble bare til at jeg hadde på meg Griffing-skjerf og tok med meg tryllestaven! Men neste premiere skal jeg kle meg ut som Dobby.

Selve filmen vet jeg ikke helt hva jeg syntes om. Da jeg gikk ut fra kinosalen, var jeg rimelig misfornøyd. Den manglet noe av den samme stemningen som de to forrige og jeg følte at noen av karakterene ble fremstilt litt feil (særlig Dumbledore), men på samme tid var det en del jeg likte. Særlig Jim Broadbent sin tolkning av professor Slughorn! Han var perfekt! Nivået på skuespillerne var generelt veldig høyt!

De hadde forresten kuttet ut et av favorittsitatene mine (som jeg merker at jeg glemte da jeg skrev om det for noen dager siden), noe jeg syntes var litt trist, men når alt kommer til alt, så har det vel egentlig ikke så mye å si.

Noe jeg derimot ikke kan skjønne i det hele tatt er hvordan filmen har fått 11-års aldersgrense. Den har noen scener som er utrolig skumle! På samme tid så har de gjort en del av de skumleste scenene i boka mye mildere, så den er ikke så ille, men du bør være forberedt på at du kan bli temmelig skremt når du skal se den. Det ble i hvert fall jeg!

Jeg kommer nok til å se filmen igjen når den kommer på kinoen i nabokommunen, og jeg vil forhåpentligvis til å like den bedre da!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

10 Comments

 • Reply Hilde

  Jeg gleder meg sånn til filmen! Dumme kinoen på Brekstad som ikke viser den før neste søndag.

  Jeg ser du ønsker deg Robin Hood sesong 1! En av mine favorittserier :-)

  July 18, 2009 at 15:32
  • Reply Kristine

   Har hørt veldig mye bra om Robin Hood-serien, så må nesten få sett den. Jeg ble skikkelig glad da det kom reklame for den på NRK1, men så viste det seg at den gikk på NRK3 – nedtur! Sånn er det når man bare har to kanaler. :D

   Jeg synes det er rart at de ikke viser filmen på Brekstad tidligere.. de taper sikkert en del på det!

   July 18, 2009 at 16:49
 • Reply Karoline R.

  Åh, jeg gleder meg til å få sett den!:)

  July 18, 2009 at 15:48
 • Reply Ella

  Kjedelig at du ble litt skuffet! Jeg har ikke sett den enda, men har planer om det, hehe!

  July 21, 2009 at 15:41
 • Reply Marianne

  Stilig blogg :3

  July 24, 2009 at 21:00
 • Reply Elise

  Jeg har veldig lyst til å se den! Men tror det blir at jeg kjøper den på dvd enn å dra på kino. Håper du liker filmen bedre neste gang du ser den da (;

  July 25, 2009 at 18:15
 • Reply Sandra

  Så spennende at du kledde deg ut! Det hadde jeg aldri tenkt på :-) Men jeg forstår hvorfor de har 11-årsgrense for det er jo en del “ikkesåbra” scener..
  Men er det du som har laget det fotoprosjektet “alle” driver med?

  SANDRAH

  July 26, 2009 at 15:01
  • Reply Kristine

   Det er jeg som har satt i gang den fotoutfordringen du finner link til i menyen til venstre, ja. Det er egentlig mest for min egen del, men det er veldig artig at flere har blitt med!

   July 26, 2009 at 19:44
 • Reply Synnøve

  Jeg gleder meg til neste premiere når du skal kle deg ut som Dobby ! heheh, Jeg synes den manglet en scene som jeg alltid må gråte når jeg leser, det er den scenen inne i The Cave, nede i vannet. Hvis du ikke skjønner hvilken så er det de de siste setningene i kapittelet The Cave, i think :)
  Måtte le da jeg så Harry etter han hadde tatt felixiren, elns, husker ikke engelske navnet. Da lo jeg nesten hele tiden. Latteren min er litt høylytt så jeg hørtes ganske høyt, men who cares ?
  :- D

  July 26, 2009 at 16:56
  • Reply Kristine

   Det var den siste biten i The Cave jeg savnet også. Den er så utrolig rørende!

   July 26, 2009 at 19:45

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.