Follow:
Film og tv

Midnattspremiere

Natt til fredag var jeg, som dere nesten bør ha fått med dere nå, på premieren til den nye Harry Potter-filmen. Billettene hadde blitt utsolgt bare noen timer etter at de ble lagt ut for salg, så det sier seg selv at det var temmelig mange folk der, men det var ikke så mange som hadde kledd seg ut, noe som var litt kjedelig. Ikke det at jeg møtte opp i fullt kostyme – det ble bare til at jeg hadde på meg Griffing-skjerf og tok med meg tryllestaven! Men neste premiere skal jeg kle meg ut som Dobby.

Selve filmen vet jeg ikke helt hva jeg syntes om. Da jeg gikk ut fra kinosalen, var jeg rimelig misfornøyd. Den manglet noe av den samme stemningen som de to forrige og jeg følte at noen av karakterene ble fremstilt litt feil (særlig Dumbledore), men på samme tid var det en del jeg likte. Særlig Jim Broadbent sin tolkning av professor Slughorn! Han var perfekt! Nivået på skuespillerne var generelt veldig høyt!

De hadde forresten kuttet ut et av favorittsitatene mine (som jeg merker at jeg glemte da jeg skrev om det for noen dager siden), noe jeg syntes var litt trist, men når alt kommer til alt, så har det vel egentlig ikke så mye å si.

Noe jeg derimot ikke kan skjønne i det hele tatt er hvordan filmen har fått 11-års aldersgrense. Den har noen scener som er utrolig skumle! På samme tid så har de gjort en del av de skumleste scenene i boka mye mildere, så den er ikke så ille, men du bør være forberedt på at du kan bli temmelig skremt når du skal se den. Det ble i hvert fall jeg!

Jeg kommer nok til å se filmen igjen når den kommer på kinoen i nabokommunen, og jeg vil forhåpentligvis til å like den bedre da!

Share on
Previous Post Next Post

Se også