Follow:
Bøker

New Moon – Stephenie Meyer

Bella er igjen tilbake i Forks og livet går sin gang – selv om det ikke er helt som alle andres. Men ting er fremdeles ikke enkle. Det er farlig å være sammen med en vampyr, noe Bella får erfare på flere måter, men hun er aldri i tvil om valget sitt. Helt til en dag da alt endrer seg.

New Moon er bedre enn forgjengeren, Twilight, etter min mening. Det er fremdeles først og fremst en kjærlighetshistorie, men denne boken er i større grad preget av sjangeren. Her får vi mer informasjon om vampyrene. Uten å avsløre for mye, kan jeg også si at flere mytiske figurer dukker opp. I det hele tatt er det mer spenning og action enn i den første boken.
   Fokuset ligger enda mest på det følelsesmessige. Denne gangen blir Bella stilt ovenfor en uhyre vanskelig situasjon som gjør at vi får et bedre innblikk i tankene hennes. Likevel vil jeg si at New Moon er mye mer gjennomført enn Twilight og den følger ikke formelen fra første bok. Da jeg leste Twilight, fikk jeg følelsen av at det ikke hadde noe plot (noe jeg egentlig ikke savnet før helt i slutten da det plutselig kom noe som lignet på det) og at den hadde blitt skrevet på impuls. Kanskje var det fordi det var Meyers første bok og at forventningene da ikke var så høye som gjorde dette, men uansett har hun i New Moon tatt igjen det tapte. Her er det et plott – det skjer noe! Driven i historien er mye bedre enn i den første, og jeg kunne nesten ikke legge den fra meg.

Jeg kunne fremdeles ønske at Stephenie Meyer dro slutten ut litt mer, eller at hun gjorde begynnelsen litt mer kortfattet. Jeg har litt vansker med å skille bøkene fra hverandre siden de er temmelig like, men dette er ikke noe stort problem annet enn at det blir vanskeligere å skrive anmeldelse av bøkene.

Alt i alt likte jeg denne boka veldig godt! Jeg har veldig lite å utsette på den, og jeg er allerede godt i gang med Eclipse – det sier vel sitt?

Terningkast:

Er du uenig i noe av det jeg har skrevet? Kommenter i vei!

Share on
Next Post

Se også

2 Comments

 • Reply metallicatrollet

  Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, så jeg kan hverken si meg enig eller uenig. :) Men jeg synes det er fint at du skriver bokanmeldelser, for bøker er fint. <3

  September 4, 2008 at 23:48
 • Reply ida

  jeg skulle ønske serien var litt lenger.. de bøkene er utrolig bra :D er ferdig med hele serien:P skal begynne på host:D

  April 15, 2009 at 12:18
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.