Follow:
Bøker

Om forlatelse – Ian McEwan

Jeg har lest ganske mange bøker i det siste, men det har ikke blitt til at jeg har skrevet noe om dem. Denne, derimot, følte jeg nesten at jeg hadde en plikt til å skrive om fordi jeg likte den så godt.

En dramatisk hendelse en varm sommerdag i 1935 danner utgangspunktet for denne romanen. Cecilia og Robbie, som har kjent hverandre fra de var små, blir ofre for den 13-årige Brionys ustyrlige fantasier. Briony begår en forbrytelse som hun resten av livet kommer til å forsøke å bøte på. Om forlatelse rommer også dramatiske skildringer av kampene i Europa under 2. verdenskrig, og ender opp i våre dager.

Jeg likte, som sagt, denne boka godt, og det av flere grunner. Jeg liker måten den er skrevet på og hvordan personene er beskrevet, og jeg synes handlingen er veldig godt oppbygd. Vi får se handlingen fra flere av hovedpersonenes synsvinkler, og jeg synes det er spennende å lese om hvordan de forskjellige karakterene tolker hva som skjer. Dessuten er det, om ikke søt, i hvert fall en fin kjærlighetshistorie. Og det liker vi jo.

Jeg regner med at de fleste av dere har sett filmen (med Kiera Knightley). Om ikke, anbefaler jeg at dere gjør det. Det er en av de beste filmatiseringene jeg har sett!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

2 Comments

 • Reply Mia

  Har sett filmen, men ikke lest boka. Filmen er i alle fall utrolig bra synes jeg :) Kjempebra blogg!

  July 13, 2010 at 23:04
 • Reply Elena

  jeg er så enig! elsker både boken og filmen!!

  July 14, 2010 at 16:17
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.