Follow:
Bøker

Sabriel – Garth Nix

“Sabriel er dattera til trollmannen Abhorsen. Fra hun var et lite barn, har hun bodd utenfor Muren rundt Det Gamle Riket – langt fra de ukontrollerte kreftene til den Frie Magien, og borte fra De Døde som ikke forblir døde.

Men nå er faren hennes forsvunnet, og Sabriel er nødt til å dra inn i Det Gamle Riket for å finne ham. Hun forlater den tryggheten på skolen som har vært hjemmet hennes til nå, og drar på et eventyr fullt av overnaturlige farer, med følgesvenner hun ikke vet om hun kan stole på – for ingenting er som det ser ut i Det Gamle Riket. Der møter hun en ondskap som truer mye mer enn bare hennes eget liv, og hun blir stilt ansikt til ansikt med sin egen skjebne.” – Fritt oversatt fra baksiden av boka.

Sabriel er ei bok som ikke er spesielt kjent i Norge. Den har ikke blitt oversatt til norsk, og jeg kan heller ikke huske å ha sett den i noen bokhandel, men serien denne boka er en del av, skal visst være veldig populær i utlandet.

Det var på ingen måte fordi jeg syntes den var kjedelig det tok så lang tid for meg å lese denne boka – historien blir fortalt på en veldig levende måte, til tross for at fortellerstilen noen ganger kan virke litt naiv og til og med barnslig. Garth Nix er vel først og fremst en barnebokforfatter, selv om denne tydeligvis er rettet mot et litt eldre publikum enn en del andre av bøkene hans, men han evner i hvert fall å gjøre ting spennende! Boka blir nok ikke noen ny favoritt for min del, men hvis du liker denne type bøker, så bør du for all del lese den!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

3 Comments

 • Reply Mari Johanne

  Hei!

  Har merket at du har en stor interesse av bøker, derfor lurte jeg på noe. I norskfaget holder vi på med lesing av romaner, og når vi skulle låne bøker tok jeg den som var tynnest og som så mest gøy ut. Det var Doppler av Erlend Loe. Har du noen gang lest den – og hva synes du egentlig om den, og måten Loe skriver på? :)

  October 28, 2009 at 23:45
  • Reply Kristine

   Jeg har ikke lest noe av Erlend Loe, så det kan jeg nesten ikke svare på, men du får ha lykke til med lesinga! :)

   October 29, 2009 at 06:19
 • Reply Mari Johanne

  Haha, det skjedde til meg også før. Masse hull, eller at man strikker strammere og strammere… Tror jeg må rådføre meg litt med mormor før jeg begynner!

  Okei – takk for det! Har kommmet til side 16 eller noe sånt, og bokanmeldelsen skal være ferdig til onsdag…

  October 29, 2009 at 11:08
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.