Follow:
Bøker

Sabriel – Garth Nix

“Sabriel er dattera til trollmannen Abhorsen. Fra hun var et lite barn, har hun bodd utenfor Muren rundt Det Gamle Riket – langt fra de ukontrollerte kreftene til den Frie Magien, og borte fra De Døde som ikke forblir døde.

Men nå er faren hennes forsvunnet, og Sabriel er nødt til å dra inn i Det Gamle Riket for å finne ham. Hun forlater den tryggheten på skolen som har vært hjemmet hennes til nå, og drar på et eventyr fullt av overnaturlige farer, med følgesvenner hun ikke vet om hun kan stole på – for ingenting er som det ser ut i Det Gamle Riket. Der møter hun en ondskap som truer mye mer enn bare hennes eget liv, og hun blir stilt ansikt til ansikt med sin egen skjebne.” – Fritt oversatt fra baksiden av boka.

Sabriel er ei bok som ikke er spesielt kjent i Norge. Den har ikke blitt oversatt til norsk, og jeg kan heller ikke huske å ha sett den i noen bokhandel, men serien denne boka er en del av, skal visst være veldig populær i utlandet.

Det var på ingen måte fordi jeg syntes den var kjedelig det tok så lang tid for meg å lese denne boka – historien blir fortalt på en veldig levende måte, til tross for at fortellerstilen noen ganger kan virke litt naiv og til og med barnslig. Garth Nix er vel først og fremst en barnebokforfatter, selv om denne tydeligvis er rettet mot et litt eldre publikum enn en del andre av bøkene hans, men han evner i hvert fall å gjøre ting spennende! Boka blir nok ikke noen ny favoritt for min del, men hvis du liker denne type bøker, så bør du for all del lese den!

Share on
Previous Post Next Post

Se også