Follow:
Bøker

“Skrittene var lette, knapt til å skjelne blant myriaden av lyder…”

Himmelens Nett av Lian Hearn er femte bok i Otori-serien, en av favorittseriene mine. Boka handler om Otori Shigeru, arvingen til Otori-klanen, og hans kamp om å verne området deres fra krigsherren Iida Sadamu. Handlingen er lagt til noe som minner om et middelaldersk Japan, men Otori-serien er helt klart fantasy, selv om det ikke er det som spiller størst rolle i serien. Otori-serien dreier seg nemlig for det meste om kjærlighetsforhold, maktkamper og den slags, og Himmelens Nett er ikke noe unntak.

Skal du lese bøkene i kronologisk rekkefølge, vil denne være den første, men det er likevel veldig tydelig at den er skrevet med tanke på de som allerede har lest de andre bøkene. Uansett er det ei fantastisk bra bok med flotte skildringer og en handling som er spennende å følge! Har du ikke lest noe av Lian Hearn før, bør du nok starte med Det Syngende Gulvet, men du må for all del ikke stoppe der!

Coraline av Neil Gaiman er på en måte en skrekkhistorie for barn. Etter det jeg har lest av Gaiman (bare Stardust) er den veldig typisk skrivestilen hans – kort og presis. Her skjer akkurat det som må skje, og det er ikke mye annet utenomsnakk. Jeg tror kanskje jeg faller litt utenfor målgruppen for denne boken – den er skrevet veldig enkelt og forståelig, men den er for all del bra! Den er også ganske aktuell for tiden, etter som den gikk på kino for ikke så lenge siden. Men, som sagt, er den egnet for de som er litt yngre. Har dere noen yngre søsken, så kan dere godt tipse dem om denne boka!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.