Follow:
Annet, Bøker

Sofies Verden – Jostein Gaarder

Sofies Verden handler om Sofie som en dag får et filosofikurs i posten sammen med noen merkelige postkort som skal til ei jente som heter Hilde. Filosofikurset tar Sofie med gjennom filosofiens historie, fra antikkens til nåtidens filosofer. Samtidig begynner Sofie å forstå at verden kanskje ikke er akkurat slik hun har trodd den har vært.

Dette er definitivt en av de aller beste bøkene jeg har lest, i hvert fall den som har fått meg til å tenke mest! Jeg ble skikkelig oppslukt allerede fra begynnelsen av, og etter hvert ble jeg bare mer og mer fascinert over hvordan alt henger sammen. Det er så rart å se hvor mye det faktisk går an å lure på og hvor mange løsninger det går an å finne. Kanskje er det vi ser på som sannheter i dag egentlig bare noe vi tror fordi vi er under en bestemt oppfatning?  Og er verden egentlig slik vi tenker at den er?

Det jeg liker best med boka er Jostein Gaarder tar opp et rimelig tungt tema på en måte som gjør at det blir veldig enkelt å skjønne. Han bruker masse bilder for å forklare, han gir oss muligheten til å tenke over spørsmål før vi kanskje får et svar, og han har skrevet en historie som er så perfekt for temaet som det kan bli.

Jeg føler nesten jeg har lært mer av boka enn jeg har lært det forrige skoleåret. Har dere ikke lest den allerede, så må dere nesten gjøre det! Jeg hadde i hvert fall et utrolig stort utbytte av å lese den!

Share on
Previous Post Next Post

Se også