Follow:
Annet, Bøker

Sofies Verden – Jostein Gaarder

Sofies Verden handler om Sofie som en dag får et filosofikurs i posten sammen med noen merkelige postkort som skal til ei jente som heter Hilde. Filosofikurset tar Sofie med gjennom filosofiens historie, fra antikkens til nåtidens filosofer. Samtidig begynner Sofie å forstå at verden kanskje ikke er akkurat slik hun har trodd den har vært.

Dette er definitivt en av de aller beste bøkene jeg har lest, i hvert fall den som har fått meg til å tenke mest! Jeg ble skikkelig oppslukt allerede fra begynnelsen av, og etter hvert ble jeg bare mer og mer fascinert over hvordan alt henger sammen. Det er så rart å se hvor mye det faktisk går an å lure på og hvor mange løsninger det går an å finne. Kanskje er det vi ser på som sannheter i dag egentlig bare noe vi tror fordi vi er under en bestemt oppfatning?  Og er verden egentlig slik vi tenker at den er?

Det jeg liker best med boka er Jostein Gaarder tar opp et rimelig tungt tema på en måte som gjør at det blir veldig enkelt å skjønne. Han bruker masse bilder for å forklare, han gir oss muligheten til å tenke over spørsmål før vi kanskje får et svar, og han har skrevet en historie som er så perfekt for temaet som det kan bli.

Jeg føler nesten jeg har lært mer av boka enn jeg har lært det forrige skoleåret. Har dere ikke lest den allerede, så må dere nesten gjøre det! Jeg hadde i hvert fall et utrolig stort utbytte av å lese den!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

7 Comments

 • Reply Elise

  Jeg har aldri lest boken, men husker jeg så filmen for mangemangemange år siden. Kanskje jeg må lese boken en gang også!

  June 12, 2010 at 19:43
 • Reply Tone

  Holder på å lese den nå:)

  June 12, 2010 at 20:00
 • Reply Marie

  Jeg prøvde å lese boka en gang, men ga opp. Så så jeg filmen, men synes den var dårlig … Nå tenker jeg at det var nok fordi jeg ikke skjønte alt, siden jeg var sikkert 11-12 da jeg så den. Tror jeg skal gå på loftet å se om jeg finner boka (:

  June 12, 2010 at 20:21
  • Reply Kristine

   Slik var det med meg også da jeg leste den for første gang for mange, mange år siden. Jeg husker jeg syntes det var en skikkelig teit slutt og at jeg hoppet over alle brevene. Det ligger noe i det at man blir eldre med årene!

   June 12, 2010 at 21:17
 • Reply Olivia

  Jeg leste litt av boka for noen år siden, men ga opp for jeg synes den var kjedelig :p men det er jo noen år siden, har tenkt å prøve å lese den på nytt snart! nydelig bilde :)

  June 13, 2010 at 10:24
 • Reply Regine

  Eg har både lest den og sett filmen, bra greier.. får ein virkelig til å tenke :)

  June 13, 2010 at 13:18
 • Reply Cecilie

  Leste boka for ei stund siden, og elsker den :)Du har en bra blogg, du har fått deg en ny fast leser ;)

  June 15, 2010 at 20:24
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.