Sommerlista

Hangersletta

Nå har jeg tatt sommerferie, helt på ordentlig. Ikke bare fri, men ferie. Jeg ligger på et av rommene hos besta i Sogn, og det er så stille her. Bare små drypp etter regnskuren som dro over oss i kveld. I dag har vi vært på utflukt, milevis innover en dal til et sted jeg ikke kan huske å ha vært før. Da vi kom tilbake, plukka vi markjordbær.

Jeg har lagt igjen datamaskina hjemme og gjør mitt beste for å glemme bort telefonen. Drømmen er å ta en Sommarøy på ekte, bare late som om tiden ikke eksisterer noen dager. Men jeg fikk så lyst til å skrive ferdig denne sommerlista jeg hadde liggende, så da gjorde jeg det. Her er noen sommerfunderinger akkompagnert med bilder fra i fjor.

Kyr på beite

Hva vil du gjøre i sommer?

Jeg vil gjøre sommerting. Sånt som egentlig er skikkelig kjedelig, men som er litt stas likevel fordi tida man kan gjøre det er så kort. Henge opp klesvasken på snora ute. Klippe plen. Og sånt som bare er kjekt. Piknik ved sjøen. Venner på middag. Pusle i grønnsakshagen. Plukke blomster å sette på frokostbordet. Være borte hele dagen på tur i marka.

Dølafossen, Malvik

Squash – grønnsakshagen

Hvor lenge skal du ha fri?

Jeg har fri tre uker i juli, også skal jeg spare noen dager til senere i høst.

Illmanndalen

Luster

Hvilke planer har du i sommer?

Ferieturen i sommer er turen til Sogn. Det blir ikke sommer uten å besøke besta, ta noen svømmetak i den grønne fjorden, spise rundstykker til frokost og ligge på plena med utsikt innover mot Jotunheimen og ei bok.

I august skal jeg hjem til Lysøysundet noen dager. Vi – pappa, eldstebroren min og jeg – skal ha fotoutstilling på kystkulturdagene den andre helga i august. Det blir gøy!

Spinatsuppe

Reddik

Hva skal du spise og drikke?

Jeg har så lyst til å lage solbærsaft i sommer. Vi har så mye bær i fryseren, og det hadde vært så herlig å kunne drikke solbærschorle på de varmeste dagene. Sprudlende saft med isbiter! Det blir nok en bra bærsommer også. Jordbæra ute i kassene på gården vokser godt og bringebæra står fint som alltid. Ellers vil jeg lage masse supper og salater, forhåpentligvis også med sånt fra hagen.

Simon vs. The Homo Sapiens Agenda

Hva skal du lese?

Etter en vår med mye engelsk litteratur vil jeg lese mest norsk. Kristin Lavransdatter er månedens bok i En slags bokklubb og skal settes opp på Trøndelag Teater i høst, så den er jeg i gang med. Andre bøker som er med i sekken er Call me by your name, Zoo Europa og Ut og stjæle hester.

Hva skal du høre på?

Beach Boys! Selvsagt! Men her finner dere sommerlista mi, som også inneholder litt annet som gir meg god sommerfølelse.


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.