Follow:
Tankevekkere

Tankevekkere på en onsdag

Kristine Graneng

Flukt

Jeg veit at du sikkert er blitt irritert over kassadamen i butikken som snakker gebrokkent norsk. Og kanskje har du ikke tatt deg tid til å bli kjent med vaskehjelpen på kontoret ditt som du ser nesten hver eneste dag. Og det er greit. Men jeg håper at du tar deg tid og tenker på hva disse menneskene har ofret, hva de har forlatt, hva de har risikert bare for å få lov til å tømme søppelkassen din.

Leo Ajkic har laget serie om flyktninger. Flukt, heter den. Hittil har jeg sett to episoder. Den første om flyktninger i Libanon, den andre om flyktningene som kommer over middelhavet. Det er så veldig, veldig sterkt til tider, men samtidig så fint og balansert mellom skildringer av menneskene og informasjon om systemene de møter på. Også gir Ajkic så utrolig mye av seg selv, med sin egen bakgrunn som flyktning fra Bosnia på 90-tallet. Serien ligger på NRK Nett-TV, her.

#lesverden

Det er så mange leseprosjekter der ute for oss som gjerne vil utvide lesehorisonten noe. Favorittbokbloggen min, Kvardagsbiblioteket, satte i gang med et nå nylig, nemlig #lesverden. Sunniva og Victoria, som skriver bloggen, skal lese bøker fra alle land i verden. Det prosjektet skal nok ikke jeg gi meg i kast med, det blir nok litt for heftig, men jeg vil i hvert fall plukke opp ei og anna bok innimellom som ikke er skrevet av forfattere fra USA eller Vest-Europa. Da passer det ypperlig at de oppdaterer oss på prosjektet sitt med gode tips på bøker de har lest eller gjerne vil lese.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

6 Comments

 • Reply Ingvild

  Åå begge linkene er diggbare. Gleder meg til å se den nyeste Flukt-episoden. Eller grugleder meg.. Flink mann, Leo.

  January 18, 2017 at 16:31
 • Reply Lise-Marie

  Flukt står høyt opp på listen over ting jeg skal se, gru-gleder meg allerede. Lesverden høres ut som et fantastisk prosjekt. Det skal jeg virkelig følge med på, selv om jeg heller ikke har sjans til å begi meg ut på noe sånt. Takk for tipset!

  January 18, 2017 at 17:44
 • Reply Renate

  Flukt må jeg se!! I morra kveld, da skal jeg ta meg tid til å se den.

  January 19, 2017 at 00:22
 • Reply June

  Jeg har sett episode 1 av Flukt, skal se mere, det får bli en plan for denne kvelden! Kjempefin serie, og så viktig!

  January 19, 2017 at 07:51
 • Reply Luisa - La Mar

  Flukt <3 Og Leo formidler så bra.

  January 19, 2017 at 09:49
 • Reply Victoria

  Åh, tusen takk for at du deler <3 Å lese fra hele verden føles jo ut som galskap, hehe, men det er jo tross alt et langsiktig prosjekt :) Så gøy at flere her synes det er interessant!

  Flukt har jeg ikke fått med meg (sånn går det å være nordmann i utlandet noen ganger), men det høres veldig bra ut! Får se om NRK lar meg se på fra utlandet ;)

  January 21, 2017 at 17:35
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.