Follow:
Bøker

The fault, dear Brutus, is not in our stars, / But in ourselves, that we are underlings

Det hender seg at jeg tar meg tid til å lese annet enn faglitteratur, og det siste halvåret har jeg lest en del av de bøkene som alle tydeligvis har lest for tiden. Hvis dere er litt trege, sånn som meg, er disse tre definitivt bøker jeg vil anbefale dere å lese.

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson (ah, slike navn er fantastiske – kreative foreldre!) har vel de fleste sett på kino om de ikke har lest den. Det er i hvert fall ei festlig historie som kanskje ikke er den mest krevende, men til gjengjeld veldig underholdende! Den handler om livshistorien til hundreåringen Allan Karlsson og den siste historien hans, om da han klatrer ut gjennom vinduet og forsvinner ut på eventyr. Morsom fortelling! Som den europanerden jeg er, så var det dessuten ekstra gøy når de Gaulle dukka opp.

Nå nettopp leste jeg The Fault in our Stars av John Green. Denne handler om Hazel, som har kreft, og som møter Augustus. Det er en ganske fin historie om hvordan de blir kjent hverandre, men samtidig ganske så trist. Jeg liker bøkene til John Green. De er på en måte ganske hverdagslige samtidig som det er noe ekstra med dem. Også gleder jeg meg til å ta med meg lillesøster på kino for å se filmen når den kommer.

The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky er den siste boka jeg leste. Den handler om Charlie som går førsteåret på high school og er ganske smart men ikke så veldig populær og sliter med både det ene og det andre. Jeg likte denne òg jeg. Det er en av de bøkene der du virkelig føler du blir kjent med den som forteller.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

4 Comments

 • Reply Caroline

  Takk for tips! :)

  June 6, 2014 at 12:32
 • Reply Ingvild

  De to siste bøkene der har jeg lest – og jeg ELSKER dem!! Historier med karakterer som virkelig setter inntrykk.. Meeeen jeg må ærlig innrømme at jeg er, kanskje, overdrevent skeptisk til filmatiseringen av The Fault in Our Stars……. for det 1. elsker jeg boka så inmari masse og ble litt sånn *panikk* da jeg fant ut at de skulle lage film; noen bøker bør liksom være bare, ja, bøker. Og for det 2. var jeg så misfornøyd med skuespillervalget. MEN- herregud- for alt jeg vet er filmen kjempeherlig. Skal i hvert fall se den :D

  June 8, 2014 at 22:04
 • Reply Sigrid

  Haha, de to siste bøkene jeg har lest er faktisk Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant og The fault in our stars! Nå ligger The perks of beeing a wallflower ved siden av meg, og jeg er klar for de siste 20 sidene. Egentlig er jeg litt skeptisk til sånne bøker som “alle” skal lese, men når det kommer til disse tre bøkene skjønner jeg godt hvorfor de er blitt så populære! De er alle så utrolig fine på hver sin måte.

  June 8, 2014 at 23:36
 • Reply Gitte

  Føler jeg bare leser bøker alle andre har lest, har gitt opp å være original i valgene mine. Har til gode å lese de to første på lista, men Perks har jeg lest – synes karakteren Charlie var veldig inkonsistent når det gjaldt oppførsel og modenhet, synes forholdene hans til de andre karakterne virket litt usannsynlige, men samtidig var boken veldig fin og rørende.

  June 9, 2014 at 20:10
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.