Follow:
Bøker

The Host – Stephenie Meyer

“Vår verden har blitt invadert av en usynlig fiende. Mens menneskenes kropper fortsetter sine liv, intakte og uten synlig forandring, er sjelen og hjernen deres overtatt av fienden. Størstedelen av menneskeheten har bukket under. Melanie er en av de få gjenlevende "ville" menneskene. Når hun blir fanget, er hun overbevist om at dette betyr slutten for henne. Men sjelen som har blitt tildelt Melanies kropp, møter større motstand enn hun har forutsett. Melanie nekter å gi slipp, og begynner å fylle den nye sjelens tanker med lengsel etter den mannen Melanie elsker.”

Det begynner å bli noen uker siden jeg leste denne boka nå, men jeg ville nesten ha fått dårlig samvittighet om jeg ikke frarådet dere å lese den. Jeg vet det er mange som liker den, men jeg kan virkelig ikke skjønne hvorfor. Konseptet er spennende nok, men i lengden blir boka bare slitsom og kjedelig. Det er vanskelig nok å få skrevet om én troverdig karakter – det sier seg selv at en to-i-en-vri er nærmest umulig å løse på en god måte. Meyer klarer i hvert fall ikke det.

Jeg synes boka er skikkelig platt – det eneste som skjer er at det nettopp skjer veldig mye, men hva er hensikten med det når hele hovedpersonen er skikkelig absurd? Dessuten er boka, i likhet med Twilight-bøkene, unødvendig lang! Og boka må ha tidenes skrekkeligste cover!

Share on
Previous Post Next Post

Se også