Follow:
Bøker

“The rules of capitalization are so unfair to words in the middle of a sentence.”

Paper Towns av John Green hadde jeg virkelig gledet meg til å lese. Fordi de bøkene jeg har lest tidligere av Green har vært så fine (TFioS & LfA) og fordi alle jeg har snakket med som har lest boka har skrytt den opp i skyene. Også har den så fint omslag da.

Paper Towns handler om Quentin som er forelska i barndomsvenninna Margo. Margo bor i nabohuset, og er helt fantastisk, har alltid de mest utrolige historiene å fortelle og er en av de kuleste jentene på skolen. Ei natt dukker Margo opp i soveromsvinduet til Quentin og tar han med ut på eventyr, og det viser seg å bare bli starten på et stort mysterium.

Jeg ble altså litt skuffa. Ikke misforstå: Det er ei fin og spennende historie, men personene hang ikke helt på greip og da ble handlingsforløpet plutselig ikke så særlig troverdig. Og selv om boka har mange interessante betraktninger om livet og mennesker og sånt, så savnet jeg den samme dybden i historien. Jeg ble liksom aldri så glad i personene som du bør bli hvis historien virkelig skal fenge.

Men til tross for det, så er den fin å lese med mange fiffige detaljer og en historie der du lurer på hva som skjer videre fordi du aldri helt kan vite det før du kommer dit.

Share on
Previous Post Next Post

Se også