Follow:
Bøker

The Secret History – Donna Tartt

Jeg kjøpte denne boka i høstferien i fjor uten å vite noe særlig om den på forhånd, men jeg angrer definitivt ikke! Det er vanskelig å forklare handlingen uten å avsløre for mye, men kort oppsummert handler boka om Richard som studerer gresk og gamle klassikere sammen med en liten, eksentrisk gruppe ungdommer. De utforsker den greske kulturen og gamle myter, og til slutt roter de seg inn i noe de vanskelig kan komme seg ut av.

Boka handler veldig mye om relasjonene mellom gjengen og hvordan de takler problemene de møter. Derfor er det vel en slags psykologisk thriller. Til tross for at den ikke har så mye actionpreg, er det likevel god driv i boka. Måten historien er fortalt på, gjør også at den føles veldig ekte – i hvert fall syntes jeg det, og man får også et ganske personlig forhold til karakterene, særlig hovedpersonen. Dessuten likte jeg også at det var en del å lese mellom linjene, noe som var temmelig oppfriskende i forhold til The Last Song og The Notebook, som er de andre to bøkene jeg har lest siden høstferien.

Kort sagt, så hadde det at det tok så lang tid før jeg leste den ferdig, ingenting med at den ikke var spennende å gjøre!

Share on
Previous Post Next Post

Se også