Tre kasser med grønt

Hvem skulle tro at grønnsaker var så vanskelig å få til? Jeg sådde jo i starten av april: squash og knutekål og grønnkål og tomater. Men mens tomatene hele tiden har stått trygt i vinduskarmen inne (og nå blomstrer de!), møtte resten av plantene en brå slutt da jeg satte dem ut for å herdes for noen uker siden. I fjor prøvde jeg å plante dem direkte ut – det gikk jo heller ikke så bra – så i år tenkte jeg at jeg skulle være flink og sørge for at de fikk vende seg til livet ute en stund før de skulle ned i jorda. En morgen satte jeg dem ut før jeg dro på jobb, og jeg kom tilbake til triste, slappe planter som hadde fått en skikkelig knekk i trøndervinden og slett ikke var til å redde.

Kjøkkenhagen

Så da mamma, min reddende hageengel, kom på besøk forrige uke var det kjærkomment, både for meg og grønnsakshagen. Vi har jo tre hjemmesnekra kasser som sto ferdig fylte med jord. La oss ta en titt på hva som er i dem.

Mamma i kjøkkenhagen

I den øverste hadde jeg allerede sådd litt før mamma kom: reddik, grønnkål og fennikel som så vidt hadde tittet opp forrige uke. I tillegg hadde mamma med en squashplante som var en god del sprekere enn den som hadde klart seg best av mine (den stakkarslige saken dere ser nederst i bildet).

Squashfrø

Også sådde vi noen squashfrø til. Jeg er så spent på om disse spirer etter hvert!

Purre

I den midterste kassen har vi knutekål, purre som vi har fått av naboen, og spinat. Mamma kom dessuten med ruccolafrø. Det beste med hele kvelden var da mamma rota i jorda for å gjøre klart til såing og fant et spaghettigresskarfrø jeg hadde satt ned uten egentlig noe håp om at de skulle bli noe av. Fra det lille frøet stakk det ut en liten spire! Kanskje blir det gresskar i hagen i år likevel.

Lavendel

I den nederste kassen er det meste planter vi har kjøpt på hagesenteret. På den ene siden er det sitronmelisse og lavendel. Jeg lurte også på om jeg skulle sette grønnkålen her, men den fikk bo et annet sted.

Koriander

I stedet satte vi korianderen som har vokst i kjøkkenvinduet ut her. En ganske puslete sak, men vi får se om den kommer seg i løpet av sommeren.

Jordbær

På den andre siden er det jordbær. Det går jo ikke an å ha en kjøkkenhage uten jordbær! Vi kjøpte ti planter korona og kaller det et forsøk, en forsiktig start, for jordbær kan det jo ikke bli nok av.

Det var altså det som finnes i kassene våre til nå. Det er fint å se at det går an å få til noe, selv om det ikke alltid går helt som tenkt. I helga kom dessuten regnet – også kjærkomment – og frøene spirer i vei. Jeg tenker vi får ta en ny oppdatering neste uke, om dere er interesserte, for snart begynner de små spirene å se ut som faktiske planter.

Hagen

LagreLagreLagreLagreLagreLagre


Kategorier:

Ett kommentar til “Tre kasser med grønt”

  1. Det er så åpent og fint omkring dere <3 Gleder meg til å se hva dere greier å dyrke fram i løpet av sommeren :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.