Follow:
Bøker

True Blood

Jeg våknet opp i dag og følte meg skikkelig pigg! Kanskje fordi jeg våknet av meg selv i dag og fordi jeg har sovet unormalt godt, men kanskje aller mest fordi jeg hadde en utrolig hyggelig kveld i går! Uansett, da jeg våknet var huset helt stille, og jeg trodde jeg hadde sovet alt for lenge. Det viste seg at klokka bare var ni, så nå har jeg hele dagen foran meg! Det er ikke så ille! Derfor tenkte jeg at jeg skulle være flink jente og skrive en omtale av Dead Until Dark, så her kommer den!

Boka handler om Sookie, som kan lese tanker, som møter vampyren Bill. Sookie blir med en gang veldig fascinert av Bill ettersom hun ikke kan lese tankene hans, og dermed sier det seg nesten selv hva som skjer. I tillegg er boka et slags drapsmysterie, selv om jeg synes det er gjort på en dårlig måte.

Dead Until Dark starter svakt, men blir (heldigvis) bedre etterhvert! Selv om plottet er så som så (og forfatteren blir overmåte kreativ innimellom), er den ganske underholdende! Spesielt godt liker jeg vampyrene og hvordan de vanlige menneskene forholder seg til dem. Jeg liker også møtene mellom Sookie og vampyrverdenen, men til tross for en verden som er ganske interessant, kommer jeg nok ikke til å lese resten av bøkene i serien! Det blir litt for platt i lengden!

Jeg skjønner forresten godt hvorfor denne boka blir omtalt som en “voksnere” utgave av Twilight. Det er utrolig mange likheter! Bare se på forholdet mellom hovedpersonene!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

7 Comments

 • Reply Elise

  Du er heldig som våknet så tidlig og var klar for å stå opp! Jeg våknet klokken tolv.. og jeg bruker å våkne senest halv elleve på helger /: Jeg fikk skikkelig Twilight-vibber fra tvserien i alle fall, men den er helt ulik. Det eneste like er forholdet mellom hovedpersonene.

  August 23, 2009 at 12:05
 • Reply Maria

  Se serien istedet, du ;) Den tar en annen retning enn bøkene og er mye mer grafisk og blodig enn en jævla femi-“vampyr” som glinser i sola.

  August 23, 2009 at 15:16
  • Reply Kristine

   Jeg kan tenke meg at tv-serien er en del bedre. Slike historier (type hjernedød underholdning) egner seg som regel best på tv!

   August 23, 2009 at 16:35
 • Reply Maria

  Tro meg, serien er langt ifra hjernedød, det er mer dramaserie, bare med en del… graphic violence og sex. ;)

  August 24, 2009 at 20:38
  • Reply Kristine

   Ikke? Nå ble jeg faktisk ganske interessert! :D

   August 24, 2009 at 20:43
 • Reply Maria

  Så fint :)

  August 25, 2009 at 19:02
 • Reply Kari

  Ååå, Donaji er så heldig!
  Håper du snart skal ha konkurranse igjen, jeg vil så gjerne delta :D

  August 27, 2009 at 10:45
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.