Follow:
Bøker

“When a person really desires something, all the universe conspires to help that person to realize his dream.” – Alkymisten

Lord Sunday – Garth Nix
Dette er den sjuende og siste boka i en serie som heter The Keys to the Kingdom. Den handler om Arthur som er arvtageren til huset som styrer universet. Huset er nå på vei til å gå i oppløsning, og for å redde hele universet, må Arthur ta kontroll over huset og beseire de som nå styrer det. Som sagt er det den siste boka i serien, så da var det en god del løse tråder som skulle nøstes opp og ting som måtte avsluttes. Jeg syntes ikke det var en fryktelig bra avslutning og skulle ønske den hadde gått mer i dybden, men boka er helt ok! Uansett, så er det en spennende serie, selv om den kanskje er beregnet på de som er litt yngre. Vil dere lese noe av Garth Nix, anbefaler jeg heller Abhorsen-triologien!

Sookie Stackhouse 5, 6, 9, 10 – Charlaine Harris
Dette er nesten litt flaut, men i slutten av skoleåret leste jeg en del av True Blood-bøkene fordi jeg trengte å koble litt av. Jeg trenger vel ikke skrive stort om hva de handler om… Bøkene er i hvert fall for lett underholdning å regne! De er definitivt spennende, men karakterene er temmelig flate og til og med ganske irriterende innimellom (særlig Sookie). Du trenger ikke å lese bøkene i rett rekkefølge, og det er jo greit!

Alkymisten – Paulo Coelho
Denne boka er en av de fineste bøkene jeg har lest! Den handler om en gjetergutt som selger sauene sine og drar ut på en lang reise for å oppfylle drømmen sin. Den er ganske enkelt skrevet og historien er heller ikke så vanskelig å forstå, og det er kanskje det jeg liker best med den, i tillegg til det fine budskapet!

Øya – Victoria Hislop
Øya er en av de bøkene som ble skrytt opp i skyene for en stund siden, og for å være ærlig, skjønte jeg ikke helt hvorfor da jeg begynte å lese den. Boka handler om Alexis som drar til Hellas for å finne ut av morens fortid. Da får hun høre historien om familien sin og øya Spinalonga, ei øy der spedalske ble sendt for å leve.

Begynnelsen av boka er skrevet i nåtid, og jeg syntes den var litt platt. Heldigvis ble boka mye bedre da den hoppet tilbake i tid og tok oss med gjennom selve hovedhistorien! Det er en gripende fortelling, og selv om boka er ganske lang, ble den ikke kjedelig!

Dødslekene – Suzanne Collins
Dødslekene er enda ei bok jeg har hørt veldig mye bra om! Derfor var jeg ivrig etter å få lest den, og spennende var den! Dødslekene er lagt til fremtiden en gang, og handler om Katniss som blir plukket ut til å være med i et spill der alt handler om å overleve – dødslekene. Som sagt, var det en veldig spennende bok med levende språk og uventede vrier, men det er ikke noen ny Harry Potter for meg.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

5 Comments

 • Reply Hilde

  Jeg skal lese Dødslekene en gang. Må bare lese ut de andre bøkene i bokbunken min først. Akkurat nå boikotter jeg bok to av The Body Finder fordi den er så jævlig teit.

  August 6, 2011 at 11:42
 • Reply Lillesmurf - Kari

  Jeg elsker Øya :) Nydelig bok <3

  August 6, 2011 at 12:00
 • Reply Maria

  The Hunger Games-serien er en av mine favoritter. Så bra du likte den :)

  August 6, 2011 at 12:11
 • Reply Maiken

  jeg elsker alkymisten!:) den er så fiin! jeg skal lese hunger games nå.
  / Stephen King er vel kjent for litt skumle bøker ja. Den jeg leser nå er veldig psykisk, og litt spesiell. men bra da:)

  August 7, 2011 at 01:52
 • Reply Ingvild

  Takk for tipsene! Nå vet jeg litt mer av hva jeg skal se etter når jeg er ferdig med bøkene jeg leser nå.

  August 7, 2011 at 15:32
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.