Follow:
Film og tv

“When you want something in life, you just gotta reach out and grab it”

Som sagt, så fikk jeg en del filmer i posten forrige uke. Nå har jeg allerede rukket å se alle sammen siden jeg plutselig har veldig mye fritid, og jeg tenkte jeg kunne skrive litt om dem!

Into the wild handler om Christopher McCandless. Han er nettopp ferdig på skolen, og i stedet for å begynne på Harvard slik foreldrene hans vil, gir han alle sparepengene sine til et veldedig formål og drar mot Alaska. Kort fortalt. Into the wild er en helt fantastisk film, definitivt en av de beste jeg har sett! Ikke bare er historien veldig spennende, men bildene er fine, musikken er perfekt og Emile Hirsch (hovedrollen) er pretty nice han også. Det er en sånn film som gir deg lyst til å finne på noe helt sprøtt, bare så du kan være sikker på at du kan.

Jeg ble ikke like imponert over Factory Girl, men det er nok helst fordi jeg hadde litt høye forventninger. Sienna Miller spiller Edie Sedgwick, en av de mest berømte skuespillerne og modellene fra slutten av 60-tallet. Filmen fokuserer i stor grad på forholdet mellom Sedgwick og Andy Warhol, og den er veldig 60-talls, med de fargene og musikken som hører med. Det er kanskje derfor jeg ikke likte den så godt, for det føltes litt uvant. I tillegg er den temmelig dyster – historien til Edie Sedgwick var ikke noe særlig til solskinnshistorie.

Alfie, derimot, likte jeg skikkelig godt! Alfie handler om Alfie (…), som blir spilt av Jude Law. Han er en skikkelig player, og det er ikke alltid det går så bra. Selvsagt. Jeg synes filmen er skikkelig sjarmerende, og man føler virkelig med Alfie selv om han fortjener det meste av det han går gjennom.

Jeg trenger neppe fortelle dere hvem Marie Antoinette handler om, men det er vel ikke sikkert at alle vet hvem hun var. Marie Antoinette var ei østerrisk prinsesse som ble gift med den franske prinsen Ludvig 16., og etterhvert ble hun ei særdeles upopulær dronning i Frankrike fordi hun brukte mye penger og oppførte seg uanstendig. Man skulle jo tro at det ville bli en spennende film av dette, men jeg liker ikke denne filmen noe særlig. Jeg synes ikke personligheten til dronningen blir tydelig nok, og da mister jeg litt av poenget med filmen. Dessuten drepte musikken som ble brukt mye av stemningen for meg. Alternativ rock i en film der handlingen finner sted på 1700-tallet blir litt feil for min del. Det jeg derimot likte med filmen, er at den visuelt er ganske bra! Det er fine kostymer og omgivelser!

Share on
Previous Post Next Post

Se også