Follow:
Film og tv

“When you want something in life, you just gotta reach out and grab it”

Som sagt, så fikk jeg en del filmer i posten forrige uke. Nå har jeg allerede rukket å se alle sammen siden jeg plutselig har veldig mye fritid, og jeg tenkte jeg kunne skrive litt om dem!

Into the wild handler om Christopher McCandless. Han er nettopp ferdig på skolen, og i stedet for å begynne på Harvard slik foreldrene hans vil, gir han alle sparepengene sine til et veldedig formål og drar mot Alaska. Kort fortalt. Into the wild er en helt fantastisk film, definitivt en av de beste jeg har sett! Ikke bare er historien veldig spennende, men bildene er fine, musikken er perfekt og Emile Hirsch (hovedrollen) er pretty nice han også. Det er en sånn film som gir deg lyst til å finne på noe helt sprøtt, bare så du kan være sikker på at du kan.

Jeg ble ikke like imponert over Factory Girl, men det er nok helst fordi jeg hadde litt høye forventninger. Sienna Miller spiller Edie Sedgwick, en av de mest berømte skuespillerne og modellene fra slutten av 60-tallet. Filmen fokuserer i stor grad på forholdet mellom Sedgwick og Andy Warhol, og den er veldig 60-talls, med de fargene og musikken som hører med. Det er kanskje derfor jeg ikke likte den så godt, for det føltes litt uvant. I tillegg er den temmelig dyster – historien til Edie Sedgwick var ikke noe særlig til solskinnshistorie.

Alfie, derimot, likte jeg skikkelig godt! Alfie handler om Alfie (…), som blir spilt av Jude Law. Han er en skikkelig player, og det er ikke alltid det går så bra. Selvsagt. Jeg synes filmen er skikkelig sjarmerende, og man føler virkelig med Alfie selv om han fortjener det meste av det han går gjennom.

Jeg trenger neppe fortelle dere hvem Marie Antoinette handler om, men det er vel ikke sikkert at alle vet hvem hun var. Marie Antoinette var ei østerrisk prinsesse som ble gift med den franske prinsen Ludvig 16., og etterhvert ble hun ei særdeles upopulær dronning i Frankrike fordi hun brukte mye penger og oppførte seg uanstendig. Man skulle jo tro at det ville bli en spennende film av dette, men jeg liker ikke denne filmen noe særlig. Jeg synes ikke personligheten til dronningen blir tydelig nok, og da mister jeg litt av poenget med filmen. Dessuten drepte musikken som ble brukt mye av stemningen for meg. Alternativ rock i en film der handlingen finner sted på 1700-tallet blir litt feil for min del. Det jeg derimot likte med filmen, er at den visuelt er ganske bra! Det er fine kostymer og omgivelser!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

13 Comments

 • Reply Hilde

  Jeg begynte å se Into the Wild en gang, men den ble litt for langdryg for meg ;p

  Kanskje jeg skal se Alfie en dag? Jude Law er jo rene sjokoladekaken <3 Nam!

  June 13, 2010 at 16:33
  • Reply Kristine

   Alfie er braa! Jeg har aldri helt skjønt greia med Jude Law, men nå gjør jeg det. xP

   June 13, 2010 at 16:49
 • Reply Jenny

  Ohhh snap, glemmer du har blogg jeg! Adder deg på bloglovin nå, hahaha. Kjipt du ikke skal på Wood, eneste jeg fant som ville være med var pappa, liksom. Og KJRØ så jeg i april, fordi fysikk-/tof-læreren helt plutselig fant ut at han skulle ringe han og invitere han til å snakke for oss på Høyskolen i Vestfold (Bakkenteigen), fordi han selv (læreren vår) ikke følte han var den som kunne gå dypest inn på astro-kapitlene. Alles nye favrottlærer? Mulig mulig! :P

  June 13, 2010 at 17:10
 • Reply michelle

  åh, jeg har alltid hatt lyst til å se into the wild. må gjøre det snart! :D alfie har jeg sett flere ganger, digger den.

  June 13, 2010 at 17:17
 • Reply Guro

  Into the Wild har jeg skikkelig lyst til å se, og jeg fikk ikke mindre lyst etter å ha lest dette innlegget. Nå vet jeg hva jeg må gå til anskaffelse av..

  June 13, 2010 at 20:52
 • Reply Elise

  Jeg har litt lyst til å se Into the Wild, den ser litt bra ut :) Marie Antoinette er veldig bra, en av favorittene mine! Må si meg enig om Factory Girl, ble litt skuffet over den jeg og.. men syns også på en måte at den var bra.

  June 13, 2010 at 22:07
 • Reply Astrid

  Jeg har faktisk sett alle de filmene, hehe. Likte best Alfie da, har en forkjærlighet for Jude Law :)

  June 14, 2010 at 00:18
 • Reply Kristine Graneng: “When you want something in life, you just gotta reach out and grab it” | Femelle

  […] Kristine Graneng: “When you want something in life, you just gotta reach out and grab it”. […]

  June 14, 2010 at 16:17
 • Reply Solveig

  Har lyst til å se Marie Antoinette, mest fordi jeg elsker kjolene fra den tiden:)

  June 14, 2010 at 18:44
 • Reply clashcityrocker

  Marie Antoinette er verdt å se bare for å sikle over Jamie Dornan! :D
  Ellers elsker jeg Into the Wild. Fantastisk film!

  June 14, 2010 at 22:35
 • Reply Reidun Beate

  Herlig innlegg. Selv elsker jeg sistnevnte. En av mine favorittfilmer. :)

  June 14, 2010 at 22:45
 • Reply Maren Charlotte

  Factory Girl er en av mine favorittfilmer :)

  June 15, 2010 at 00:03
 • Reply Marlene

  Into the wild er fantastisk! :)

  June 15, 2010 at 09:31
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.