Follow:
Bøker

“You can shoot all the bluejays you want, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

Forholdet mellom meg og pensumbøkene mine dette halvåret kan beskrives som nokså labert, så når det viste seg at jeg faktisk likte en av dem, følte jeg at jeg måtte skrive noen ord. To kill a mockingbird av Harper Lee er nemlig ei fin bok (og forsåvidt også en slik klassiker som alle burde lese)!

Den handler om søskenparet Scout og Jem som bor i en liten by i Alabama sammen med faren sin, som er advokat. To kill a mockingbird er historien om hvordan Jem brakk arma si, men i den historien ligger det så mye mer. Det er en historie som blant annet tar for seg rasisme, kjønnsroller og andre slags fordommer. I tillegg er det i stor grad en historie som handler om å vokse opp i en slik verden.

Det er virkelig ei spennende og koselig bok – den er morsom og lettlest, og man blir veldig glad i karakterene! Anbefales!

Share on
Previous Post Next Post

Se også