• En kaffepause

  Tilbake til bilturen vår på Island. Vi kjørte langs sørkysten, på vei mot siste stopp på denne første dagen: Vík. Satte fra oss bilen foran sanddynene, gikk bort til Reynisfjara. Bølgene slo oppover den svarte stranda, kritthvite og voldsomme mot det mørke. I det fjerne, klippene.

  Det er helt utrolig hvor variert landskapet på Island er, selv om det er formet av de samme kreftene. Fra dette helt mørke til de skarpeste fargene. Vi sto lenge her og bare så på vannet som slo innover. Så spiste vi kjøttsuppe på Halldórskaffi.


  Én kommentar
 • Tufsingdalen

  Enda et av de sommerminnene som ligger gjemt både på harddisken min. Bærtur i Tufsingdalen med bestemor, tante og gammeltante. Sola som fikk regndråpene til å glitre etter at lynet hadde lyst opp himmelen rundt oss på alle kanter. Moltemyra som lå rød og fin. Femunden i horisonten.

  Og det beste er at jeg fremdeles har spor etter turen i fryseren min.


  Én kommentar
 • Norske stiler

  Det er ikke ofte jeg kommer over bøker jeg bare må lese, men siden jeg fant Norske stiler av Lars Saabye Christensen i en bokhandel i Oslo i sommer har jeg ikke klart å glemme den. Så da leita jeg den opp på biblioteket her en dag og tok den med meg på toget til Tynset, og det passet helt perfekt, for den er ikke mer enn en tretimers togtur lang.

  Norske stiler er ei samling av stiler av Herbert Ankel med kommentarer fra læreren hans Ørekam, som er det man godt kan kalle meget konservativ. Handlingen (eller stilene, for å være korrekt) er lagt til 60-tallet og Herbert svarer på oppgaver om det meste, alt fra «Fortell om en artig opplevelse» til «Grei ut om FN».

  Jeg synes konseptet er helt genialt. Og boka er skikkelig morsom. Så morsom at jeg nesten lo høyt på toget, og det er det ikke så ofte at jeg gjør. Og den engasjerte virkelig, for jeg ble ganske fortvila på Herbert sine vegne og skikkelig oppgitt over den håpløse lærer Ørekam.


  2 kommentarer