Follow:
Foto, Q&A

Answer; reply, response, rejoinder, retort, riposte

Personlig

Har du en klar favoritt blant bøkene du har lest?
Det er ganske mange bøker jeg liker skikkelig godt, men tror nok jeg liker Otori-serien (Lian Hearn) aller, aller best. (Ellers er det jo selvsagt Harry Potter, Ringenes Herre, Narnia og Den Mørke Materien!)

Hva vil du gjøre/jobbe med senere?
Har egentlig ikke peiling, så jeg tar et år om gangen. Til høsten skal jeg starte på årsstudium i engelsk, men etter det vet jeg ikke helt. Har veldig lyst til å studere kreativ skriving i Storbritannia etterpå, men vet ikke helt hva jeg vil arbeide med senere. Har hele tiden tenkt at jeg vil jobbe med en av hobbyene mine, men etter hvert har jeg funnet ut at jeg kanskje ikke er typen til å klare å engasjere meg skikkelig i noe over så lang tid at det går an. Jeg håper jeg finner et yrke jeg kan være kreativ i, som samtidig har en del trygge rammer.

Har du noe i framtiden du har bestemt deg for å gjøre?
Jeg har veldig lyst til å reise mye! Aller mest vil jeg se Svalbard, Peru, Hellas, Venezia og Nord-Skottland! De siste årene har jeg blitt veldig glad i å være ute på tur, så håper på å kunne utforske naturen rundt i hele verden! Må bare skaffe penger og finne noen å reise sammen med først – og bli litt bedre trent for fjellturer, haha!

Hva er meningen med livet?
Jeg tror meningen med livet er å gjøre det beste ut av de dagene man får! Å ikke vente på at ting skal skje av seg selv, men å oppsøke det man vil oppleve uten å være redd for at det ikke skal bli akkurat som man håper det skal bli.

Favorittfarge?
Blått! Særlig kornblått og kongeblått. Også lys blålilla. Egentlig liker jeg de fleste farger – det kommer helt an på hvilken sammenheng det er i og i hvilke kombinasjoner.

Favorittfilmer?
Den er vanskelig! Avhenger helt av humøret! Liker blant annet Moulin Rouge, Pearl Harbor, Hancock og Get Smart godt, for å nevne noen filmer fra litt forskjellige sjangere. Og Happy Feet, selvfølgelig! Den er så søt!

Favorittmat?
Woken til mamma (i hvert fall noen ganger), pasta. Dessuten er jeg veldig glad i frukt, særlig vannmelon, mango og ananas. Mmm!

Hvilken sminke bruker du?
Så lite som mulig, men det blir litt likevel. Til hverdags bruker foundation fra Tikei, concealer fra GloMinerals (tror den heter GloCamouflage, men er ikke helt sikker), mascara fra Loréal (den oransje/korallfarga) og øyenbrynsblyant fra H&M. Også bruker jeg litt rouge og solpudder hvis jeg føler for det, men da bruker jeg ganske mye forskjellig.

Hvor bor du?
Jeg bor i Sør-Trøndelag på ei halvøy som heter Fosen en times tid nord for Trondheim.

Spiller du noe instrument?
Ja, jeg spiller gitar og piano, men er ikke så god til noen av delene. Sitter bare og spiller for meg selv. Også synger jeg!

Hvilke tv-serier liker du best?
Sex and the City, Glee, The Pacific… og en del flere.

Hvilke superkrefter kunne du tenkt deg å ha?
Jeg skulle ønske jeg kunne fly! Det hadde vært kult! Da hadde jeg sikkert hatt litt mindre høydeskrekk også…

Foto og blogg

Hvilket blogginnlegg er du mest fornøyd med?
Dette tror jeg må være det vanskeligste spørsmålet hittil! Verre enn “Hva er meningen med livet?”! Har ikke noe blogginnlegg jeg er spesielt fornøyd med, men kan jo nevne dette med tanke på all svetten og slitet som ligger bak de bildene…

Favorittblogg?
En del av favorittbloggene mine har jeg skrevet om allerede her, her, her og her. Noen av dem har skiftet adresse, og noen av bloggene leser jeg ikke lenger, men skal få laget et nytt innlegg med flere favoritter snart!

Hvordan redigerer du bildene dine? Hvilket program og hvilke funksjoner bruker du?
Bruker for det meste curves i Lightroom 3, også redigerer jeg farger i Photoshop Elements 9 med forskjellige fargelag og levels. Der hender det jeg justerer skarphet og kontraster også. Har skrevet litt mer om hvordan jeg redigerer landskapsbilder her.

Hva er yndlingsfunksjonene dine i redigeringsprogrammet ditt?
Curves er vel det jeg er mest avhengig av! Skulle ønske jeg hadde oppdaget noen helt geniale funksjoner ellers, men prøver å bli flinkere til å utforske og oppdage ting når jeg redigerer!

Hvilket fotoutstyr bruker du? Hvilket objektiv bruker du mest?
Eh… pappa sitt! Får låne Canon 50d av han til vanlig, også får jeg låne Canon 5d mark I (tror i hvert fall det er det) når jeg filmer. Begge er helt supre kamera! Objektivene jeg bruker mest er Canon 50mm f.1.4 (som faktisk er mitt) og Sigma 70-200mm f.2.8. Førstnevnte bruker jeg til alt mulig, mens Sigma-objektivet bruker jeg til konsertfotografering. Det hender begge blir litt trange, men det bruker gå greit!

Hvor finner du inspirasjon til å ta bildene dine?
Jeg bruker som regel hente inspirasjon fra selve motivet. Hvis jeg ser noe fint, får jeg lyst til å ta bilde av det eller bruke det i et bilde på en eller annen måte. Det er for eksempel noen steder jeg kjører forbi nesten hver dag som jeg tenker at ”her må jeg ta noen bilder snart!”, men det tar visst litt tid før det blir noe av det…

Jeg henter mest inspirasjon fra andre fotografer og andre bilder til måten jeg tar bildene på, hvordan jeg bruker lyset og sånt.

Hvilke fotografer inspirerer deg mest?
I tillegg til de bloggene jeg følger, liker jeg godt blant andre Warwick Saint, Jeremy Cowart, Lara Jade og Markus Schwarze.

Kunne du skrevet om fototips?
Jeg har skrevet litt allerede her, og jeg startet så vidt på en serie med fototips i fjor høst, men den gikk helt i glemmeboka, så kanskje jeg skal prøve meg på noen nye innlegg snart? Føler det er litt vanskelig å gi konkrete tips, for det meste handler om å være kreativ og prøve seg frem! Jeg har jo fått en pekepinn på hva dere lurer på nå, så kan sikkert skrive litt mer om det.

Når ble du så flink til å ta bilder?
Takk? :P I dag er vel det eneste rette svaret på det, haha. Utvikler meg jo hele tiden, og jeg har virkelig mye igjen å lære! Men det hjalp veldig på at jeg lærte meg hvordan kameraet fungerer og hvordan man bruker de forskjellige innstillingene. Ikke det at jeg faktisk husker når det var, men det er veldig lett å se forskjell på bildene mine nå og for ett-to år siden.

Hvor lenge har du fotografert?
Begynte å ta litt bilder vinteren 2009, og siden det har interessen bare vokst!

Når fikk du ditt første kamera?
Haha, det har nok ikke skjedd enda! Eller jo… har hatt en del engangskamera opp gjennom tiden, også husker jeg at jeg fikk et kamera av mamma for lenge siden (da jeg var sju eller noe sånt), men tok ikke mer enn en filmrull med temmelig mislykka bilder med det.

Hva er ditt drømmefotoutstyr?
Jeg har veldig lite peiling på fotoutstyr sånn egentlig, men ganske påvirka av en kamerat av meg, vil jeg nok si Canon 5d mark II fordi det er så anvendelig! God kvalitet på bildene, fint å filme med og passe stort! Av objektiv, tror jeg at jeg kunne tenke meg ei vidvinkel-linse, kanskje en 35mm, med stor blender.

Har du en topp 5 liste over musts når det kommer til redigering av bildene dine?
1. Ta et utsnitt av bildet (hvis det er nødvendig) som gjør at det du vil ha i fokus kommer i fokus og at det er behagelig å se på. 2. Juster lyset – heller for lyst enn for mørkt. 3. Øk kontraster. 4. Juster fargene for å få den rette stemningen og fokusere på det som skal frem i bildet. 5. Skjerp opp bildet om nødvendig – men ikke overdriv med mindre du vil at det skal se photoshopa ut.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

3 Comments

 • Reply susanne reselli

  pearl harbor og glee <3 ang otori-serien av lian hearn, kan du si meg hva den egentlig handler om? jeg sliter litt med å lese bøker på engelsk om jeg ikke skjønner alt og jeg forstår ikke historien helt. (så har jeg ikke lest så mye av den at det gjør noe, da.) skulle visst det for jeg har tross alt hele serien som venter på å bli lest, men klarer ikke tvinge meg til det enda :p

  July 6, 2011 at 20:59
 • Reply Charlotte

  Gøy å lese! :) Morsomt å bli bedre kjent med bloggere gjennom spørsmålsrunder!

  July 6, 2011 at 22:31
 • Reply Rebecca

  Takk for svar, prøver å bli litt bedre å redigere bilder, så bra med et sted å starte :) Ellers gøy å lese de andre svarene og :)

  July 7, 2011 at 11:53
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.