Follow:
Bøker

Artemis Fowl and the Time Paradox – Eoin Colfer

Artemis Fowl er et geni, nå på fjorten år, fra en familie som gjennom mange generasjoner har vært noen av verdens mest fremragende forbrytere. Likevel er det Artemis selv som har stått for de største bragdene, for gjennom årene har han fått god kjennskap til jordens magiske vesener.

I denne boka, som er den hittil siste i serien, blir moren til Artemis syk. Det viser seg at hun kun kan bli reddet av medisin fra et dyr som er utryddet – og det er Artemis selv som sørget for at det skjedde. Derfor må Artemis dra tilbake til fortiden og skaffe medisinen. Greier han å overvinne seg selv? Han drar sammen med alven Holly Short, som er kommandør i politiet til de magiske vesenene og en venn av Artemis. Sammen må de nøste opp i fortidas gåter, og det blir bare mer og mer forvirrende etter hvert.

Det høres ganske absurd ut, og det er det også. Det var bare så vidt jeg greide å henge med på slutten. Jeg har aldri vært særlig stor tilhenger av tidsreiser fordi de ofte blir alt for kompliserte for meg, men jeg tror også noe av grunnen til at jeg ikke hang helt med var at det noen ganger virket som ting kom helt fra løse lufta. Om det var jeg som overså ting eller om det faktisk var slik, er jeg ikke helt sikker på, men heldigvis kom jeg meg inn på sporet igjen til slutt. Språket var ikke helt lett heller, for forfatteren bruker en del vanskelige ord som jeg ikke har hørt så ofte før. Det irriterer meg litt at det er en del skrivefeil innimellom også, men det har mer med meg å gjøre enn selve boka, tror jeg.

The Time Paradox er ganske typisk Artemis Fowl – det er mye action og mye humor. Humoren er noe av det jeg liker best med bøkene, men jeg merker at jeg har vokst litt fra selve historien. Jeg vil tro gutter på min alder har litt større utbytte av å lese den enn meg. Ellers så likte jeg godt møtet mellom den unge og den litt eldre Artemis, fordi det var interessant å se forskjellene mellom dem!

Alt i alt en ganske underholdende bok, men ikke stort mer enn det! Jeg anbefaler kanskje å lese den på norsk (når den blir oversatt) om du ikke er spesielt god i engelsk. Jeg føler i hvert fall at jeg mistet litt av innholdet fordi jeg ikke er god nok i engelsk.

Artemis Fowl and the Time Paradox is a book about the criminal genius Artemis Fowl and his travel to the past to fetch the cure he needs to stop his mother from dying. In the past, a younger version of himself is his most threatening enemy, and unlike the elder Artemis, the ten year old self he is facing is ruthless.

This book is quite entertaining, but not much else. I found the story a little too confusing at some places, and even though it all clears up in the end, it made me lose interest throughout the story. It might have been the language, though, as I found it a little difficult as a non-native speaker to understand all of the words!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.