Follow:
Bøker

De fire store – Øystein Runde og Geir Moen

Nå har jeg vært med på enda en runde av bokbloggturneen. Sist anmeldelse av boka kom på Predikeren, og nå er det jeg som skal avslutte.

Kristiania, 1898. Unionen mellom Norge og Sverige er på bristepunktet. Ibsen, Kielland, Bjørnson og Lie blir kalt inn til et kriseoppdrag av den hemmelige undergrunnsregjeringen, ledet av Hulda Garborg. Dette er den andre tegneserieromanen om De Fire Store.

De fire store er en tegneserieroman som handler om Ibsen, Kielland, Bjørnson og Lie som superhelter. Det er et veldig spennende konsept, men jeg tror du må ha en del bakgrunnskunnskap om forfatterne og samtiden deres for å forstå det. Jeg hadde store problemer med å sette meg inn i historien, og jeg tror hovedgrunnen til det er nettopp dette. I tillegg har jeg ikke noe særlig forhold til tegneserier, i hvert fall ikke denne typen, og det gjør nok at det blir enda vanskeligere for meg å skjønne alle sammenhengene. Likevel hadde jeg noe utbytte av denne boka – tegningene er virkelig stilige, og jeg syntes det var gøy da jeg kjente igjen enkelte trekk i karakterene ut fra det jeg har lært i norsktimene!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

3 Comments

 • Reply Caroline

  Jeg synes det er stilig med slike turneer.

  August 22, 2010 at 18:03
 • Reply mmaddiiee

  sv. bra du liker det! og kommentarfeltet la jeg faktisk ikke merke til før nå, men er ikke jeg som setter opp designet desverre. kan høre med han, men føler stakkaren har fått nok mas fra meg nå, haha :P

  August 22, 2010 at 22:16
 • Reply Bokbloggturnéen » Bloggarkiv » Helg for de fire store

  […] Siste blogger ut var Kristine Graneng. […]

  August 23, 2010 at 08:46
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.