Follow:
Annet

Engelsk på NTNU

Det begynner å bli ganske lenge siden jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive om årsstudiet i engelsk på NTNU, men nå kommer det omsider et innlegg om det jeg egentlig har holdt på med det siste halvåret. Den første uka, var det et obligatorisk opplegg for alle studentene ved det humanistiske fakultetet som gikk på akademisk skriving, kildebruk og litt studieteknikk, men ellers har semesteret bestått av fire emner.

ENG1302 – Litteratur: Drama og lyrikk. Navnet på dette emnet sier egentlig det meste. Det handler om engelskspråklig drama og lyrikk, noe som i praksis betyr masse Shakespeare. Jeg er ikke særlig glad i diktanalyse, men jeg overlevde da på et vis! Det er både forelesninger og gruppetimer, og selv om forelesningene ikke alltid har vært like bra, så synes jeg det er et helt greit emne. Det er en skriftlig oppgave du må ha bestått for å kunne ta eksamen, men ellers er det ikke noe annet obligatorisk.

ENG1201 – Språkferdighet. Språkferdighet går på grammatikk, ordbruk, tekstoppbygning/-forståelse og lignende, og var nok det emnet jeg likte best dette semesteret, mest fordi det er det som er mest praktisk (man må faktisk bruke det man lærer, ikke bare gjengi det). Vi har hatt to obligatoriske oppgaver, en som gikk på grammatikk og tekstforståelse og sånt, og en som gikk ut på å skrive et essay. Også hadde vi en muntlig test i begynnelsen av året som jeg syntes var ganske skummel (men egentlig var den ikke så skummel den heller).

ENG1001 – Global Engelsk. Global engelsk er kanskje det emnet som har vært mest omfattende dette semesteret. Kort sagt er det engelsk språkhistorie – bakgrunnen til den britiske varianten av engelsk, hvordan den har spredt seg til resten av verden og hvordan språket har utviklet seg i møte med andre språk og kulturer. Det er ganske spennende hvis du liker historie og språket sett i et samfunnsperspektiv! I likhet med de andre emnene, er det en obligatorisk oppgave du må skrive for å kunne ta eksamen.

EXFAC0003 – Språk og litteratur. Ugh, exfac. Det blir nesten ikke tørrere enn dette! Det er et basisfag alle som har språk eller litteratur må ha, der du lærer om litteraturvitenskap, lingvistikk og fonetikk. Jeg er veldig glad jeg har hatt tysk i fem år, for det har blitt en del setningsanalyse… Heldigvis er det et ganske overkommelig emne om du klarer å få oversikt, for du trenger bare å bestå på eksamen. I tillegg er det en liten obligatorisk oppgave.

Jeg synes det har vært veldig greit så langt. Det passer veldig greit for meg at jeg kan møte opp når jeg vil og at jeg selv har ansvar for å lese og lære meg det jeg skal. Det eneste som ikke er så motiverende, er at jeg føler jeg ikke kommer meg noen vei med det jeg lærer, men det har nok mest med det å gjøre at jeg ikke helt vet hva jeg vil videre enda.

 

Share on
Previous Post Next Post

Se også

8 Comments

 • Reply Elin

  Høres interessangt ut:)

  January 4, 2012 at 15:59
 • Reply Hilde

  Har du ikke ex.phil?! :o For det er i allefall MYE tørrere enn ex.fac ;)

  January 4, 2012 at 18:22
 • Reply Stine

  Må dere snakke engelsk i gruppetimene og sånt? :)

  January 4, 2012 at 20:51
  • Reply Kristine

   Ja, men de fleste lærerne er norske, så hvis det er noe du sliter med å forklare går det an å ta det på norsk og. Ellers er det egentlig ganske lite muntlig engelsk – det er nesten bare hva du gjør det til selv.

   January 5, 2012 at 00:18
 • Reply Anthine

  Er ganske så forskjellig frå det eg hadde då eg gjekk engelsk årsstudium. Desse emna verka ganske så mykje meir interessante enn dei tørre emna eg måtte gjennom.
  Eg tok engelsk årsstudium fordi eg ikkje ville ha eit friår mellom vidaregåande og universitet i utlandet. Eg følte heller ikkje at eg lærde noko i det heile, men eg har nå merka at noko har synke inn i underbevistheta. For eksempel så har eg blitt mykje flinkare til å skrive akademisk engelsk og ikkje berre noveller og tekstar.
  Lykke til vidare på studiet :)

  January 4, 2012 at 22:00
 • Reply Karoline

  Oh lord, du er dyktig som orker! Jaja, vi er alle forskjellige og godt er det :) Når begynner du på skolen igjen?

  January 4, 2012 at 23:05
 • Reply Marthe

  re: skal sammenligne boka “Charlotte Isabel Hansen” med filmatiseringen – “Jeg reiser alene”. Er vel egentlig ikke særemne det heter lenger heller, det heter vel egentlig fordypningsemne! Er ikke et like stort arbeid som “det gamle” særemnet :)

  January 5, 2012 at 14:56
 • Reply Mette

  Det høres veldig spennende ut, men også utrolig tungt! Du er flink som i det hele tatt orker. (haha, jeg er veldig skolelei for tiden!) Jeg er veldig glad i engelsk, så mulig dette er noe jeg kan finne på om et par år. Spennende å lese om hva du studerer! :)

  January 5, 2012 at 21:46
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.