Follow:
Annet

Happiness: contentment, satisfaction, cheerfulness, merriment, joy, glee, lightheartedness

Jeg føler meg lykkelig for tiden, uten at jeg nødvendigvis er så glad at jeg får vondt i kjevene fordi jeg smiler for mye. Livet mitt er helt flott nå, akkurat som det er, og jeg begynner å forstå hvorfor noen sammenligner det å være lykkelig med å gå på skyer. Alt føles så lett, til tross for at alt ikke går helt knirkefritt. Jeg føler at jeg har kontroll, og dukker det opp noen hindringer – ja, så skal jeg komme meg over dem.

Jeg er ikke noe supermenneske, og det er mye jeg ikke klarer som jeg gjerne skulle ha klart. Men det gjør meg ikke noe. Å vite at jeg har ting jeg kan jobbe med, synes jeg er helt greit! Jeg føler meg så mye bedre når jeg klarer noe jeg har jobbet lenge for å oppnå, enn om det bare går av seg selv. Derfor gjør til og med tanken på at jeg ikke får til noe meg glad, for da vet jeg at jeg har noe å jobbe med, og jobber jeg med det, så går det til slutt!

Det er ikke noe jeg trenger, ikke noe jeg har bruk for, selv om det sikkert er mye jeg kan ønske meg. Jeg er fornøyd med det jeg har nå (selv om jeg godt kunne tenke meg den første sesongen av Glee)! Kreativiteten er ikke på topp, men jeg har jo andre ting jeg kan holde på med mens jeg venter på at inspirasjonen til å lage ting dukker opp. Jeg er dessuten mye flinkere til å legge merke til små ting som gjør hverdagen så mye bedre – fint vær, vitser, polarbrød, musikk!

Kanskje er grunnen til at jeg har det så bra at det ikke er noe dumt tankene mine blir ledet over til med en gang de får fritt spillerom. Jeg er fri til å velge selv hva jeg vil tenke på, og da er det mye enklere å være positiv. Jeg kan fremdeles legge av sted på lange tankevandringer, men på samme tid kan jeg fokusere på ting som får meg til å slappe av om jeg vil det. Når jeg skal sove, begynner jeg ikke å tenke på alt mulig rart som får meg til å bekymre meg; da sover jeg!

Det er vanskelig å si hvorfor jeg har det slik nå, for det er ikke så mye som er forandret i det siste. Elise skrev nettopp et innlegg om depresjon, og det fikk meg til å lure på om det er slik at du plutselig kan havne i en slags tilstand som gjør det så mye enklere å tenke positivt, selv om omstendighetene ikke nødvendigvis legger til rette for det?

Hva mener du skal til for å være lykkelig?

Share on
Previous Post Next Post

Se også

8 Comments

 • Reply Elise

  Når jeg leste overskriften savnet jeg Glee :) Jeg mener at man er lykkelig når man er tilfreds med det man gjør, om det er skole, jobb eller venner.. bare man blir glad av å gjøre noe er man lykkelig. Hvis det kommer en hindring ser man på det som en utfordring, ikke noe man må prøve å unngå.

  August 29, 2010 at 22:48
 • Reply Olivia

  Kjempebra skrevet!

  August 30, 2010 at 07:40
 • Reply Hilde

  Jeg er veldig enig i det du har skrevet, og siden jeg ikke er særlig lykkelig for tiden, har jeg nesten glemt hvordan det føles. Det Elise skrev, var kanskje noe jeg kjenner meg mer igjen i, uten at jeg er deprimert for det er jeg ikke. Kanskje litt, men ikke mye.

  August 30, 2010 at 10:09
 • Reply Milla

  finfine mennesker som e rundt deg te kvar tid og som bryr seg e alltid ein stor bauta for at eg ska vær lykkelig.

  August 30, 2010 at 12:05
 • Reply Bildevilde - Foto og webdesign

  åh, idyllisk bilde :) Blir så inspirert av fotografiene dine!

  August 30, 2010 at 14:45
 • Reply Naitzel

  Jeg tror det går i bølger. Er i alle fall slik for meg. Men så har jeg lett for å bekymre meg også. Så når jeg plutselig ikke har en eneste bekymring, da er hverdagen en fryd!

  August 30, 2010 at 17:12
 • Reply Katrine

  kjempefint :D blir inspirert av bildene din jeg også :)

  August 30, 2010 at 17:29
 • Reply martha

  Så utrolig fint bilde.
  Jeg vet ikke helt, men det må nok være at alt bare er supert. Men det er jo mange små lykkeglimt i hverdagen, og det lyser jo opp ;)

  September 6, 2010 at 20:29
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.