Høstgleder

Kasserollen står og putrer på komfyren, og når jeg letter på lokket lukter det høst i hele kjøkkenet. Syrlig og frisk høst, sånn som det alltid har brukt å lukte etter at vi har vært på besøk hos besta i september og tatt med oss et lite lass epler hjem.

Det sies at høsten er trist og mørk og kald, men for meg er den like mye det motsatte. Den er varme hus og varme pledd, lys i ovnen og i de flakkende flammene fra stearinlys, glede i alt det lille jeg nesten har glemt siden dagene ble lyse en gang i vår. Det gjelder bare å gjøre det beste ut av mørketida. Stilongs under buksa og litt ekstra krem på kakaoen.

Denne høsten har jeg lagt inn små oppmuntringer i kalender. Konserter og forestillinger og kaffekopper etter jobb. Også er det alle de koselige hverdagssakene, sånt man kan bare kan ta frem en dag som føles litt ekstra mørk og trist. Her er mi lille liste over høstgleder.

Høst

Høst

– Store kopper kakao med krem.

– Juleevangeliet på teateret. Forestillinga i fjor får meg enda til å le.

– Turer med roser i kinnene og termos i sekken.

– Fårikål med ingefærøl.

Høst

Høst

Høst

– Varme votter og store ullskjerf.

– Den helga vintersportssesongen er i gang igjen, og jeg sitter klar med klementiner og strikketøy.

– Heimelaga eplemos på nybakt brød.

– Det nye albumet til Jonas Alaska.

Høst

Høst

– Trondheim litteraturfest.

– Småskumle, tåkete historier der det er noe som ikke helt stemmer, og lune romaner satt til Storbritannia, sånne som passer med fyr i peisen.

– Gryter. Som denne favoritten, chili sin carne fra Green Bonanza.

Høst

Høst

– Den første snøen.

– Å endelig gjøre et forsøk på å lage chili- og sjokoladeboller.

– Ingebjørg Bratland i et mørkt konsertlokale i november. Sammen med Silje. Det blir fint.

– Å ta på refleksvesten og tre lua over ørene, plugge i øreproppene og gå sammen med Lars Saabye Christensen under stjernehimmelen.

Høst

Høst

– Elgsteik med kantarellsaus.

– Å høre på musikk på bussen når verden er et stort tomt rom utenfor rutene, bortsett fra noen lys som blinker langt borte i det fjerne.

– Novemberbursdager.

Høst

Hva er deres høstgleder?

LagreLagre

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre


Kategorier:

9 kommentarer til “Høstgleder”

  1. Så mange fine høstgleder! Mine høstgleder er varme supper, store skjerf, varm solbærsaft og gule blader <3

  2. Høsten er så fin <3 Jeg vet ikke helt, men tidligere har november vært litt for mørk og dyster for min del (særlig november). Men så langt har jeg fått en indre ro av fargene, luktene og lufta. Jeg håper det fortsetter sånn, også ut i november! Kan kanskje ha noe å gjøre med at jeg ikke trenger å tenke på skole og eksamen – nå slipper jeg å ha eksamensuroen hengende over meg lenger :) Nå gleder jeg meg bare over te, kakao, tepper og stearinlys, og finner mer glede i små ting <3

  3. Du beskriver så fint det som jeg savnet mye når jeg bodde utenlands, det som er så typisk skandinavisk. Stearinlys og ullpledd, kakao med krem og det å bare sitte i sofakroken med en god film eller med gode venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.