Tankevekkere på en fredag

En veldig etterlengta fredag! Nå tar jeg helg. Skal kjenne snøen som har lagt seg igjen knirke under skoene, høre på podcast på de svingete veiene ut av byen, spille brettspill og heie på nordmenn i skiløypa. Spise enda en fastelavnsbolle eller to.

Også er det tid for noen tankevekkere igjen!

Kristine Graneng

Om Afrika og andre fortellinger

Alle historiene vi velger å fortelle og hvordan vi velger å fortelle dem – det er så viktig. Den siste tiden har det dessuten blitt så altfor tydelig. Look to Sweden, veit dere. Men det skjer jo i grunn hele tiden, enten det dreier seg om faktiske fakta eller ikke. Hver gang vi snakker om folk vi kjenner og ikke kjenner, om noe vi overhørte på bussen eller som nyhetsankeret sa i går kveld, hver gang avisene omtaler en sak. Så mange vinklinger som er med på å avgjøre hvordan vi oppfatter verden. Denne uka leste jeg en artikkel i BistandsAktuelt om de triste historiene om Afrika, hvordan hovedfokuset ligger på problemene og ikke hvordan de blir løst. Verdt å lese!

Black Mirror

Jeg og Petter har til tider noen heftige diskusjoner om sosiale medier (kort oppsummert mener jeg det er helt forståelig og legitimt at folk deler ting som egentlig ikke har allmenninteresse, mens han synes det er noe tøys). Da vi så en episode av Black Mirror denne uka, så var det riktignok hans side av debatten som fikk mer å spille på. Den het Nosedive  (S3, E1) og er lagt til et samfunn der sosial status er helt avhengig av hvor høy rating du har. Finnes på Netflix! Er det noen av dere som har sett Black Mirror og har noen episoder å anbefale?

God helg da, dere!


Kategorier:

4 kommentarer til “Tankevekkere på en fredag”

  1. God kveld og takk for at du delte den linken! Den er viktig og ALLE burde lese den. Viktig av mange grunner, ikke minst at det er sunt å se verden som den er og fokusere mer på det som er bra. Media får oss ofte til å føle en håpløshet over alt fælt vi mates med hver eneste dag. Rosling er en helt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.