Tankevekkere på en lørdag

Hei og god helg! Jeg har så smått begynt å pakke, og oppgaven min har begynt å løsne etter ei uke som har gått litt trått. I dag kjøpte jeg dessuten ekstra fyll til kofferten. Plana var å finne noen bøker på tysk å ha med hjem – og det fant jeg – men så lyste det gult i hele bokhandelen, og jeg måtte, måtte, måtte. Så i kveld skal jeg kose meg skikkelig og prøve å finne tilbake til Harry Potter-fanatikeren i meg som har drukna helt i eksamensstresset, men som jeg er helt sikker på at er der et sted. Har dere lest den enda? Tommel opp, tommel ned?

Kristine Graneng

Her kommer også noen linker jeg har samla opp i løpet av uka! God lesing!

«Dette gjør meg forbanna»
Først noe alvorlig: De fleste har vel fått med seg rettssaken der tre menn ble frifunnet for gruppevoldtekt mot ei 18-årig jente. Sykt! Mia Frogner har skrivet litt mer omfattende og veldig bra om saken her.

Utsikten fra severdighetene
Jeg spiste middag med en gjeng fra språkkurset i vår denne uka, og da kom vi i snakk om museer og Louvre og sånt – blant annet hvordan alle er opp i skyene over Mona Lisa og ikke får med seg bildet på den andre siden. Dagen etter ville tilfeldighetene at jeg skulle snuble over denne artikkelen om hva man ser hvis man snur ryggen til severdighetene. Spennende! Og så forfriskende å se noe annet enn glanspolerte bilder uten en eneste turist i sikte!

33 feministfilmer alle jenter bør se
Buzzfeed har laget en liste med 33 feministfilmer, og det er overraskende få av dem jeg har sett. Lagrer denne til en hustrig regnværsdag i høst! Har dere sett mange av dem? Noen å anbefale?

De gode tingene
Knut Nærum skriver i det siste blogginnlegget sitt om noe jeg synes er så viktig: at det er lov til å glede seg over de små tingene, og dét selv når det er mye vondt som skjer. Synes det kan være fint å ta med seg inn i helga! (Også har han masse kulturtips – bra greier.)


Kategorier: ,

3 kommentarer til “Tankevekkere på en lørdag”

  1. Jeg blir helt uvel av den voldtektssaken. Jeg kan ikke snakke om det, fordi jeg blir så JÆVLA sint. Fy flate.

    Og Harry Potter-boka. Jeg gru-gleder meg!!!

  2. Jeg blir bare rett og slett oppgitt og sint av disse duste mennene og den duste rettsaken og den tilbakestående juryen, aaah.

    Hakke lest eller sett noe av Harry Potter, så skal ikke juge på meg at jeg har lest boken ;D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.