• Disclaimer: Jeg driver ikke Tantes Hage – er bare ei som synes det er trivelig å ta en kopp kaffe der!

    Våren kommer nærmere – gult skinn over seljetrærne og sol som varmer vinterhvit hud. Og da frister det å ta tøysko på og rusle nedover mot byen. Det er takknemlig å bo i en by der det går an nå. Jeg tenker det gjelder å benytte seg av det når man kan – innenfor rimelighetens grenser selvsagt. Så her kommer et tips til hva man kan gjøre en søndag i Trondheim når nypussede bygater og ei glitrende elv lokker.

    I fjor sommer åpna nemlig Tantes Hage, byens mest sjarmerende kafé, uten tvil! (Og det i en by med mange sjarmerende kafeer.) Jeg og Kari var innom en varm augustdag. Da bugna hagen av blomkarse og gresskar og alskens, og rundt sitteplassene var den fineste samlingen av pelargoniaer jeg har sett. Vi spiste is og hilste på hagens puddel. Og på hagens minigris og høns.

    Det er åpent i Tantes Hage på søndager. Fullt så blomstrende er den vel ikke helt enda, men det blir det helt sikkert om ikke lenge – og inntil da kan det også friste å drikke kaffe med blikket ned mot Nidelva.

    Det er en liten avdeling med gamle bruktting i hagen – så fint utvalg! Jeg fant et par småfat i stråmønster som ble med meg hjem, men når jeg ser dette bildet angrer jeg så smått på at jeg ikke også kjøpte denne mugga.

  • Jeg kom på at jeg har et lite hjørne av internett som jeg nå tenker å fylle med litt vår. For i dag er vi på vår sjette vinter her i Trøndelag, om ikke mer, og selv om krokusene titter opp mellom de våte snøfnuggene og haglkulene som legger seg på bakken, kan det trenges en innsats for å bygge opp vårfølelsen. Den var så vidt innom, våren. Forrige helg var fantastisk, nesten sommerlig. Småsko og kaffe sent på ettermiddagen nede ved elva, joggetur uten jakke.

    Den kommer vel igjen snart. Enn så lenge nyter jeg det som er av vårtegn og små hverdagsgleder.

    – Å gå ut i sandaler om morgenen for å henta avisa.
    – Karse og reddikspirer på hvitosten til frokost.
    – Følelsen av jord mellom fingrene. Jeg savner hage skikkelig nå som snøen forsvinner. Skulle så gjerne ryddet i bed og planlagt grønnsakshagen. Men det er en tid for alt. Nå har i hvert fall elefantøren og pelargoniaen fått mer jord.
    – Å pynte seg en fredag ettermiddag for så å ta bussen ned til byen for å drikke en øl (med tilhørende mat). Som et skikkelig eventyr, i en verden som føles litt mer normal.
    – Gjensyn med Familien Durrell på NRK nett-tv. De var det beste selskapet når hjemlengselen tok skikkelig tak i England for to år sida.
    – Å drikke en kopp te ute i ettermiddagssola og bare være til.