Follow:
Hverdagen

April

April. Denne måneden fløy forbi óg. En dag var det snøstorm, en annen solbrillevær, og innimellom jobb og alle prosjekter hjemme var det plass til mye fint. Som å ta bilder en ettermiddag på festningen, med skikkelig hålke, men akkurat passe med sol som sivet ned mellom snøbyger og gråvær. Som å spise middag på Tulla Fischer alene før teateret. Bare jeg og folk jeg ikke kjenner som drakk årets første utepils eller bare satt der med tepper i fanget og solbriller, mysende mot vårlyset. Eller som å ringe Ida og si “Hallo! Blir du med på is?” og like etter sitte ved Nidelva på ei brygge der ettermiddagssola akkurat nådde fram.

En kveld i slutten av måneden da sola var i ferd med å gå ned, sto jeg og vanna plantene i stuevinduet, så opp og fikk øye på en stor elg oppe i åkerkanten. Det har vært så mange dyr der oppe den siste måneden. Særlig er det rådyrene som har trukket ned fra skogen for å finne mat. De er så mange i år. En gang telte vi hele elleve dyr som sto spredt mellom snøflekkene og beita.

Elg

Elg

Elg

Jeg hoppa i støvlene og sprang ut med kamera for å hilse på. Så sto vi og så på hverandre en god stund på trygg avstand, før den langa ut bortover åkeren.

Haugan

Byneset

Nå er de tilbake til å gjemme seg i skogen, men så snart gresset har vokst seg langt nok, kommer det nye, beitende dyr oppover bakkene. For nå er det mai – og vår på alvor!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Share on
Previous Post Next Post

Se også

1 Comment

  • Reply Mathilde Nicoline Bergersen

    Hurra for vår!

    May 9, 2018 at 16:49
  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.