Bøkene på nattbordet

Det er så mange bøker som kjemper om plassen på nattbordet, og jeg prøver å holde styr på dem. Det går ikke så veldig bra, må jeg innrømme. Plutselig møter jeg på enda ei bok i bibliotekshyllene som sier «hei, her er jeg! får jeg være med deg hjem?» og jeg har ikke viljestyrke til å si nei. Bøker med innleveringsfrist har dessuten en tendens til å snike i køa… Men slik ser altså stabelen ut nå.

Kristine Graneng

Ungdomsskolen – Heidi Furre
Den boka jeg gleder meg aller mest til å lese for tida, fordi 1) Heidi Furre, 2) den er så rosa og fin og 3) i perfekt format til frokostlesning.

Bare mjuke pakker under treet – Levi Henriksen
Jeg spurte instagram etter novelletips for ei stund tilbake og fikk en hel drøss, blant annet denne. Har lest noen av novellene så langt, og det er mye bra, selv om den kanskje er aller finest som desemberlesning.

Wuthering Heights – Emily Brontë
Wuthering Heights følger med meg fra høst til høst, fordi jeg tenker den er perfekt når det blåser og er utrivelig ute, men som aldri har blitt lest ferdig. Nå har det jo ikke blåst og vært utrivelig ute i det hele tatt, så da har jeg jo hatt en unnskyldning for ikke å lese, men så snart høststormene setter inn – da.

Boy – Roald Dahl
Roald Dahl skriver om seg selv! Ida har fortalt så mye fint om denne boka, så da jeg kom over den i den engelske bruktbokbutikken i München fikk den være med meg hjem.

Døden i Venezia og andre fortellinger – Thomas Mann
Nok ei Kristine prøver seg på klassikere-bok.

Small is beautiful: A study of economics as if people mattered – E. F. Schumacher
Jeg kjøpte denne den høsten jeg fikk den fikse ideen om å bli økonomistudent. Det skjedde jo ikke, men synes fremdeles det er interessant med noen alternative perspektiver på økonomi!

Hvilke bøker ligger på deres nattbord?


Kategorier:

7 kommentarer til “Bøkene på nattbordet”

 1. Nå ligger Fantastic Beasts and where to find them, de to siste i Helga Flatlandtrilogien og Tonje Glimmerdal på nattbordet. Og der blir de nok liggende en stund, fordi det tar ca to minutt fra hodet møter puta, til jeg er i full koma. MEN! Kjører mye bil for tiden, og prøver ut Storytel. Liker appen godt, artig med lydbøker. Hørte Not That Kind Of Girl denne uka. Og begynte på Stolthet og fordom, på engelsk den også.

  • Så mange fine bøker – håper du får tid og ork til å lese litt snart, men lydbok i bilen er jo perfekt òg.
   Ha en fin søndag, Hanne! :D

  • Haha, jeg bruker skrivebordet mitt som nattbord, så har liksom uendelig med plass. Ikke dumt å ha mye å lese på da! :)

 2. Leser «Rom» av Emma Donoghue, så bra! Ellers har jeg blitt forelska i Storytel-appen. Perfekt med lydbok for meg som pendler et stykke hver dag og blir kvalm av å lese på bussen. Der er jeg snart ferdig med «Beatles» av Lars Saabye Christensen som også er råbra, neste blir «Det gyldne vakuum» av Ingvar Ambjørnsen. Gleder meg! Deilig å få tilbake lesegnisten etter noen studieår med tørke.

  • «Rom» høres ut som ei spennende bok – er den så dyster som historien høres ut som eller er den mer balansert? Og Beatles da <3

 3. Ooooh mange bra tips! Kjøpte den Levi Henriksen-boka på et loppemarked en gang, og det er nok som du sier, litt desemberlesing, derfor gleder jeg meg til togtur hjem til Trøndelag på juleferie, åh <3

  Og Nobel, FY F så bra det er.. jeg er helt oppslukt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.