Follow:
Bøker

Bøker jeg har lest

Norwegian Wood & Den fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår – Haruki Murakami

Jeg hadde aldri lest noe av Murakami heller før, så jeg tenkte det var på tide, og det angrer jeg absolutt ikke på. I starten syntes jeg måten han skriver på var ganske tørr. Det er noe med hvordan personene ordlegger seg som tok litt tid for meg å bli vant til. Men når man først kommer ordentlig inn i universet hans, så synes jeg det er veldig, veldig bra, selv om det også til tider kan være nokså ubehagelig. Det er så mye som er så lett å kjenne seg igjen i: hvordan man tenker om seg selv og om forholdet til andre mennesker, hvordan det er så vanskelig å forstå noen når man bare ser dem fra utsiden, hvordan livet kan være så tilfeldig og noen ganger veldig urettferdig.

Les! Først og fremst Norwegian Wood, men Den fargeløse Tsukuru Tazaki var også super, selv om jeg gjerne skulle ønske den var litt fyldigere.

 

Analfabeten som kunne regne – Jonas Jonasson

Om ei jente fra slummen i Sør-Afrika som er fantastisk til å regne og som plutselig roter seg bort i atombomber og svensker. Mens Muramaki sine tilfeldigheter er mer på den realistiske siden, er tilfeldighetene i Jonasson sine bøker helt på den andre siden. Den er veldig lik Hundreåringen – også denne ganske morsom, men jeg må innrømme at jeg ble litt lei etterhvert. Det blir liksom litt for søkt etter min mening. Der Hundreåringen klarte å knytte historien i boka opp til historiske hendelser, henger liksom Analfabeten litt i løse lufta.

 

Evig søndag – Linnéa Myhre

Denne boka har jeg måtte tygge litt på. For å være ærlig, vet jeg fremdeles ikke helt om jeg likte den eller ikke, men jeg synes uansett den var fin å lese. Og veldig tøff og modig, for det er så tydelig hvor hardt det har vært å være Linnéa. Den er ganske sterk som en beskrivelse av hvordan det er å ikke ha det helt bra med seg selv. Samtidig følte jeg at det var noen puslespillbiter som manglet – jeg hang liksom ikke helt med bestandig.

Hva leser dere? Setter masse pris på tips, sånn at lesesommeren min kan vare enda lenger. Det er så godt å dukke ned i ei bok med ordentlige, trykte bokstaver på papir når man stort sett sitter og glor på en dataskjerm hele dagen.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

5 Comments

 • Reply Sanna

  Svøm med dem som drukner av Lars Mytting er ei veldig fin bok. Anbefales. Jeg har også lest analfabeten som kunne regne i sommer, og jeg ble også lei etterhvert. Akkurat nå holder jeg på med en islandsk bok, men det er så mange personer involvert i historien at jeg ramler litt av.

  August 13, 2015 at 20:53
 • Reply Thea Andreassen

  Jeg leser Svøm med dem som drukner av Lars Mytting nå, og den er veldig bra! Ellers så kan jeg anbefale En spire av håp av Ruta Sepetys, men den er ganske sterk også.

  August 14, 2015 at 00:52
 • Reply Kristine

  Takk for tips! :)

  August 15, 2015 at 11:32
 • Reply Vilde

  Jeg har så lyst til å lese analfabeten! Likte ikke hundreåringen sånn kjempegodt, men den var brukbar.

  Akkurat nå holder jeg på med “Ikke si det til noen” – Jon Gangdal.

  August 16, 2015 at 18:28
 • Reply Elise

  jeg likte evig søndag, men kjære fikk jeg ikke til å lese ferdig. nå leser jeg råta av siri pettersen, oppfølgeren til odinsbarn – anbefaler virkelig den serien!

  August 26, 2015 at 10:42
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.